Gemeente Maastricht, tervisielegging van het ontwerpbestemmingsplan ‘Retailpark Belvédère’ cum annexis.

Logo Maastricht

 

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend dat ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, de hieronder genoemde ontwerpbestemmingsplannen voor de duur van zes weken ter inzage liggen:

1. Ontwerpbestemmingsplan ‘Retailpark Belvédère’;

2. Ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening Noorderbrug e.o., wijziging programma perifere detailhandel’;

3. Ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening Sphinx, wijziging programma detailhandel’.

Inhoud en gebiedsbeschrijving

Het ontwerpbestemmingsplan Retailpark Belvédère is het juridische kader voor de (gefaseerde) realisatie van het Retailpark Belvédère, clusters 2 t/m 4, met een programma van maximaal 28.500 m2 winkelvloeroppervlak aan perifere en grootschalige detailhandel en leisure. Het plangebied wordt begrensd door de Belvédèrelaan, het nieuwe Noorderbrugtracé, de Industrieweg en een gedeelte van de Sandersweg. Gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ‘Retailpark Belvédère’ worden de ontwerpbestemmingsplannen ‘Partiële herziening Noorderbrug e.o., wijziging programma perifere detailhandel’ en ‘Partiële Herziening Sphinx, wijziging programma detailhandel’ in procedure gebracht. Met deze partiële herzieningen wordt de programmacapaciteit aan detailhandel in de vigerende bestemmingsplannen Noorderbrug e.o. en Sphinx verkleind (in Noorderbrug van 20.000 m2 naar 16.500 m2, in Sphinx van 30.000 m2 naar 20.000 m2).

Verwerkelijking in de naaste toekomst

In het ontwerpbestemmingsplan Retailpark Belvédère zijn gronden aangeduid met “wetgevingszone-verwerkelijking in de naaste toekomst”. Dit aangezien die gronden nodig zijn voor de realisering van genoemd bestemmingsplan Retailpark Belvédère en het gebruik afwijkt van dit bestemmingsplan. De eigenaren van die gronden zijn hierover per afzonderlijke brief geïnformeerd.

Crisis- en herstel wet

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Retailpark Belvédère’ is een bestemmingsplan met verbrede reikwijdte als bedoeld in artikel 7c van het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet. Er wordt geen exploitatieplan vastgesteld.

Beleidsregels

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend dat tegelijkertijd met de ontwerpbestemmingsplannen voor de duur van zes weken ter visie worden gelegd:

1. Ontwerp-beleidsregel ‘Stedenbouwkundig Kader Retailpark Belvédère 10 januari 2019’;

2. Ontwerp-beleidsregel ‘Parkeren en Duurzaamheid Maastricht 2019’.Deze beleidsregels zijn een uitwerking van de open normen in het bestemmingsplan ‘Retailpark Belvédère’ en dienen in samenhang met de regels uit dit bestemmingsplan in acht te worden genomen.

Inzage en termijn van tervisielegging

Met ingang van 15 februari 2019 tot en met 28 maart 2019 liggen de volgende stukken ter inzage aan het gemeenteloket, Mosae Forum 10, Maastricht:

• ontwerpbestemmingsplan ‘Retailpark Belvédère’;

• ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening Noorderbrug e.o., wijziging programma perifere detailhandel’;

• ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening Sphinx, wijziging programma detailhandel’;

• ontwerp-beleidsregel ‘Stedenbouwkundig Kader Retailpark Belvédère 10 januari 2019’;

• ontwerp-beleidsregel ‘Parkeren en Duurzaamheid Maastricht 2019’.

U kunt de ontwerpbestemmingsplannen en bijbehorende bijlagen digitaal raadplegen op de landelijke website met behulp van bijgevoegde link:

1. Ontwerpbestemmingsplan ‘Retailpark Belvédère’: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.bpRetailpBelvedere-ow01

2. Ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening Noorderbrug e.o., wijziging programma perifere detailhandel:www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.bpphNbrug2019-ow01

3. Ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening Sphinx, wijziging programma detailhandel’:www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.bpphSphinx2019-ow01

U kunt de ontwerp-beleidsregel ‘Stedenbouwkundig Kader Retailpark Belvédère 10 januari 2019’ en de ontwerp-beleidsregel ‘Parkeren en Duurzaamheid Maastricht 2019’ digitaal raadplegen als bijlage van de bekendmaking op https://zoek.officielebekendmakingen.nl/ en tevens op de gemeentelijke website https://www.gemeentemaastricht.nl/retailpark

Zienswijzen

Binnen de termijn van terinzagelegging kunt u schriftelijk of mondeling reageren op de ontwerpbestemmingsplannen en de ontwerp-beleidsregels. Richt uw zienswijze(n) betreffende de ontwerpbestemmingsplannen en de ontwerp-beleidsregel ‘Stedenbouwkundig Kader Retailpark Belvédère’ aan de gemeenteraad van Maastricht. Richt uw zienswijze(n) betreffende de ontwerp-beleidsregel ‘Parkeren en Duurzaamheid’ aan het college van burgemeester en wethouders van Maastricht.

Uw zienswijze(n) dient voorzien te zijn van uw naam, adres, handtekening en motivering. Vermeld bij onderwerp de naam van het ontwerpbestemmingsplan en/of de naam van de ontwerp-beleidsregel waarop uw zienswijze betrekking heeft.

Een zienswijze gericht aan het college of aan de raad kunt u als volgt adresseren:

• Schriftelijk: Gemeente Maastricht, Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht.

• per e-mail: post@maastricht.nl

• Een mondelinge zienswijze indienen kan op dinsdag 12 maart 2019 van 16.00 uur tot 18.00 uur of op donderdag 14 maart 2019 van 11.00 uur tot 13.00 uur. Maak een afspraak 24 uur voor de dag van uw keuze met mevrouw A. Savelberg, tel. 043-3504515. Het gesprek vindt plaats in Mosae Forum 10.

Inloopbijeenkomst

Op dinsdag 26 februari 2019 van 17.00 uur tot 19.00 uur is er een inloopbijeenkomst in het Infocentrum Belvédère, Fenikshof 1 in Maastricht (naast het Eiffelgebouw op het Sphinxterrein). Daarbij wordt nadere uitleg gegeven over de ontwerpbestemmingsplannen en de ontwerp-beleidsregels. Deze inloopbijeenkomst is puur informatief en niet bedoeld voor het indienen van zienswijzen.

 

Maastricht, 14 februari 2019.

Burgemeester en wethouders van Maastricht,

De Secretaris, R. Kleijnen

De Burgemeester, J.M. Penn-te Strake

 

 

Naar boven