Vastelling bestemmingsplan “Kievitstraat en Brunneper bongerds

Logo Kampen

Burgemeester en wethouders van Kampen maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 31 januari 2019 het bestemmingsplan “Kievitstraat en Brunneper bongerds” gewijzigd heeft vastgesteld.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om zes woon-werkwoningen te realiseren op de hoek Haatlanderdijk/Kievitstraat en twee woningen aan de Greenterweg. Tegelijk wordt ter compensatie de mogelijkheid om woningen te realiseren in de Brunneper bongerd verwijderd. De Brunneper bongerd kan hierdoor als openbaar groen ingericht worden. Tegelijk met de Brunneper Bongerd zijn ook de onlangs aangekochte gronden aan de Beltweg in het bestemmingsplan opgenomen als openbaar groen (de Belter bongerd). Op deze wijze wordt er extra groen in de wijk Brunnepe gerealiseerd.

Wijziging

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerp gewijzigd vastgesteld.

Over het ontwerp-bestemmingsplan zijn bij de gemeenteraad zienswijzen naar voren gebracht, welke zijn beantwoord in een zienswijzereactienota. De zienswijzen hebben echter geen aanleiding gegeven wijzigingen aan te brengen in het bestemmingsplan.

Ambtshalve is er wel aanleiding geweest om de volgende wijzigingen in het plan door te voeren:

- het meest noordelijke bouwvlak voor een bedrijfswoning gelegen aan de Kievitstraat wordt naar voren verschoven. Deze wijziging is op de verbeelding van het plan verwerkt;

- in de toelichting was een stedenbouwkundige paragraaf opgenomen voor de locatie aan de Greenterweg. Omdat voor deze locatie is gekozen om de specifieke stedenbouwkundige invulling open te laten voor een later moment, door hier een uitwerkingsplicht op te nemen, kan dit deel van de toelichting vervallen;

- In overleg met de bijenvereniging is nog een keer kritisch gekeken naar de planregeling voor de locatie in de bongerd waar bijen worden gehouden. Dit heeft geleid tot een aanpassing van de regels.

Inzage

Het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ligt met ingang van woensdag 13 februari 2019 gedurende zes weken ter inzage. U kunt hiervoor van maandag tot en met vrijdag gedurende openingstijden terecht bij de receptie van het stadhuis (Burgemeester Berghuisplein 1 te Kampen). Het plan is digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0166.00991227-VB01.

Beroep

Gedurende de genoemde termijn van terinzagelegging kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan hebben kenbaar gemaakt, alsmede door belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken. Tevens kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen de wijziging, die bij de vaststelling door de gemeenteraad in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen tevens verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat er op het verzoek is beslist.

 

Naar boven