Definitief besluit omgevingsvergunning Dilgtweg 1 te Haren Gn, het oprichten van 3 woongebouwen

Logo Groningen

Burgemeester en wethouders van Groningen maken bekend dat zij met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht op 7 februari 2019, (verzenddatum 7 februari 2019) omgevingsvergunning hebben verleend voor het oprichten van 3 woongebouwen op het perceel Dilgtweg 1 te Haren Gn. Deze vergunning is tot stand gekomen nadat de uitgebreide voorbereidingsprocedure (3:4 Awb) is doorlopen. Vanwege de gemeentelijke herindeling per 1 januari 2019 zal de afhandeling plaatsvinden door de nieuwe gemeente Groningen.

 

Terinzageligging ontwerpbesluit

Het ontwerpbesluit met de relevante stukken is gepubliceerd en heeft met ingang van 20 december 2018 gedurende zes weken ter inzage gelegen bij de receptie van het gemeentehuis van Haren met de mogelijkheid daarop te reageren. Tijdens deze termijn zijn geen zienswijzen ontvangen. Het definitieve besluit is daarom niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit.

 

Terinzageligging ontwerpbeschikking vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de geluidsbelasting voor een aantal appartementen, als gevolg van het verkeer op de Rijksstraatweg/Dilgtweg, hoger is dan de voorkeurswaarde van 48 dB(a). Burgemeester en wethouders van Haren hebben besloten, met toepassing van artikel 110a van de Wet geluidhinder, hogere waarden voor deze woningen vast te stellen. Het ontwerpbesluit is gepubliceerd en heeft met ingang van 20 december 2018 gedurende zes weken ter inzage gelegen bij de receptie van het gemeentehuis van Haren met de mogelijkheid daarop te reageren. Tijdens deze termijn zijn geen zienswijzen ontvangen. Burgemeester en wethouders hebben dan ook besloten hogere waarden wegverkeerslawaai Wet geluidhinder vast te stellen, één en ander conform het onwerpbesluit.

 

Terinzageligging definitieve besluiten

De beide definitieve besluiten (omgevingsvergunning en besluit inzake hogere waarden Wet geluidhinder) liggen met ingang van 11 februari 2019 ter inzage bij de afdeling VTH, Harm Buiterplein 1 te Groningen, geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 13.00 uur vrije inloop zonder afspraak. Van 13.00 uur tot 17.00 uur alleen op afspraak. Een afspraak kunt u maken via https://eloket.groningen.nl.

 

Beroepschrift

De beroepstermijn start op 12 februari 2019 en bedraagt een periode van zes weken. Gedurende de beroepstermijn kunnen belanghebbenden een gemotiveerd beroepschrift worden indienen bij de afdeling bestuursrecht van de Rechtbank Noord Nederland. Een ontvankelijk beroep kan slechts worden ingesteld indien ook tijdig een zienswijze in het voortraject is ingediend en men belanghebbende is. In dit geval zijn geen zienswijzen in het voortraject ingediend. Een ontvankelijk beroep kan derhalve alleen door belanghebbenden worden ingesteld die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar te maken. Het beroep kan binnen bovengenoemde termijn worden ingesteld bij de Rechtbank Noord Nederland, Locatie Groningen, Postbus 150, 9700 AD Groningen. U kunt het beroepschrift ook digitaal indienen via https://www.rechtspraak.nl.

 

Een beroepsschrift leidt niet automatisch tot uitstel van de gevolgen van een besluit. U kunt daarom naast het indienen van beroep ook een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland, afdeling Bestuursrecht, postbus 150, 9700 AD Groningen.

Naar boven