Ontwerp Verklaring van geen bedenkingen en ontwerp omgevingsvergunning ‘Loosterweg 7, Voorhout’ ter inzage

Logo Teylingen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat, gelet op artikel 2.1, 2.10 en 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, de ontwerp omgevingsvergunning en ontwerp verklaring van geen bedenkingen voor ‘het bouwen van een bedrijfsruimte voor opslag met kantoor op de locatie (naast) Loosterweg 7 in Voorhout’ (kadastraal bekend, gemeente Teylingen, Voorhout, sectie A nr. 4866) ter inzage ligt.  

Ontwerpverklaring van geen bedenkingen

Op 31 januari 2019 heeft de gemeenteraad een ontwerp verklaring van geen bedenkingen afgegeven zoals bedoeld in artikel 2.27 van de Wabo, voor het afwijken van het bestemmingsplan

 ‘Buitengebied Teylingen, 2015’.

Inhoud plan

De vergunningaanvraag betreft een uitbreiding van het bedrijf Elsto, met een bedrijfspand voor opslag en een kantoorruimte. Volgens het bestemmingsplan geldt ter plaatse de bestemming ‘Agrarisch- Bollenteelt- bollenzone 3’, zonder bouwvlak. Op deze plek mag daarom niet worden gebouwd. Ook mogen deze gronden niet worden gebruikt door een ander bedrijf dan een bollenteeltbedrijf. Gebleken is dat het bouwplan niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening. De gemeente is daarom van plan om af te wijken van het bestemmingsplan en een omgevingsvergunning te verlenen voor het bouwplan. De gemeenteraad heeft hiervoor (in ontwerp) een zogenaamde ‘verklaring van geen bedenkingen’ afgegeven.

Met een verklaring van geen bedenkingen kan op grond van artikel 2.1,

eerste lid, onder c en 2.12, eerste lid onder a, onder 3◦ van de Wet algemene bepalingen

omgevingsrecht (Wabo), afgeweken worden van het bestemmingsplan en een omgevingsvergunning worden verleend.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en alle daarbij behorende stukken en de ontwerpverklaring van geen bedenkingen liggen vanaf donderdag 14 februari 2019 tot en met woensdag 27 maart 2019 ter inzage.

Inzien

U kunt de ontwerp omgevingsvergunning en de ontwerpverklaring van geen bedenkingen inclusief bijlagen, inzien op het Gemeentekantoor in Sassenheim.

De digitale versie van de ontwerp vergunning en ontwerp verklaring van geen bedenkingen kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op www.teylingen.nl onder– “Bouwen en Wonen” – “Bestemmingsplannen” – “Voorhout” – “ontwerpvergunning ‘ Loosterweg 7” vindt u een link naar het digitale bestanden.

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit Ruimtelijke Ordening de digitale versie beslissend.)

Zienswijzen

Binnen de termijn, dat de ontwerp omgevingsvergunning en de ontwerp verklaring van geen bedenkingen ter inzage ligt, kunt u schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad van Teylingen, Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout, telefoon 14-0252.

U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen bij de gemeente Teylingen via emailadres: gemeente@teylingen.nl. Wij verzoeken u vriendelijk om bij het indienen van uw zienswijze het volgende zaaknummer te vermelden: Z-18-054178.

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Lindy van der Klaauw van Domein Ruimte via 14-0252 of via de e-mail: l.vanderklaauw@hltsamen.nl.

 

Naar boven