Omgevingsvergunning voor de bouw van een woning, Rondehoep oost 11c, Ouderkerk aan de Amstel

Logo Ouder-Amstel

Burgemeester en Wethouders van Ouder-Amstel hebben een omgevingsvergunning verleend voor het afwijken van het bestemmingsplan “Ouderkerk aan de Amstel” voor de bouw van een woning aan de Rondehoep Oost 11c te Ouderkerk aan de Amstel;

De ontwerp-omgevingsvergunning en de daarbij behorende stukken hebben met ingang van 15 november 2018 gedurende 6 weken ter inzage gelegen. Gedurende de termijn van ter inzagelegging kon een ieder zienswijzen indienen op de ontwerp-omgevingsvergunning. Er zijn zienswijzen ingebracht. Deze hebben geen aanleiding gegeven de vergunning te weigeren. De vergunning is aan aanvrager gezonden op 13 februari 2019.

Anterieure overeenkomstOp grond van artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening zijn bouwplannen aangewezen waarvoor een exploitatieplan vastgesteld dient te worden. Het gemeentebestuur is bevoegd om in plaats daarvan een anterieure overeenkomst te sluiten met de initiatiefnemer. Tussen de gemeente en de aanvrager is een anterieure overeenkomst gesloten. In deze overeenkomst zijn de voorwaarden vastgelegd voor de realisatie van dit project opdat het verhaal van de kosten voor de gemeente voldoende zijn verzekerd. Tevens worden de wederzijdse verplichtingen geregeld ten aanzien van dit project.

BeroepHet besluit treedt, overeenkomstig artikel 6.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, in werking op de dag na de verzenddatum van het besluit. Op grond van artikel 6:7 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden, die tijdig zienswijzen hebben ingebracht, gedurende zes weken vanaf de dag na die waarop het besluit is verzonden beroep instellen bij de rechtbank. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Het beroepschrift moet worden gericht aan Rechtbank Amsterdam, sector bestuursrecht, Postbus 84500, 1080 BN Amsterdam.

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens, indien onverwijlde spoed dat vereist, de voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor vragen over de beroepsprocedure kan contact worden opgenomen met de juristen VTH, telefoon: 020 496 21 21.

Ter inzage leggingDe omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken liggen van 14 februari tot en met 27 maart 2019 ter inzage in het gemeentehuis, Vondelstraat 1 te Ouderkerk aan de Amstel (openingstijden: maandag, dinsdag en donderdag 08.00-17.00 uur, woensdag 08.00-19.30 uur en vrijdag 08.00-16.00 uur) De stukken zijn tevens beschikbaar op: www.ouder-amstel.nl/bestuur/publicatie/bekendmakingen en op www.ruimtelijkeplannen.nl (ID: NL.IMRO.0437.OvRondehoepOost 11c—VA01)

Naar boven