Vooraankondiging en inspraakprocedure bestemmingsplan ‘Meppel – Dahliastraat’

Logo Meppel

In overeenstemming met artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening geven burgemeester en wethouders van Meppel kennis dat zij een nieuw bestemmingsplan voorbereiden voor de ontwikkeling van 25 sociale huurwoningen aan de Dahliastraat. Het voorontwerp bestemmingsplan en een zakelijke omschrijving van de anterieure overeenkomst worden ter inzage gelegd conform de gemeentelijke inspraakverordening en artikel 6.24 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro).

 

Het plangebied

Het plangebied ligt aan de Dahliastraat, tussen de Ezingerbuurt en onderwijspark Ezinge.

 

Het plan

Met het nieuwe bestemmingsplan ‘Meppel – Dahliastraat’ worden 25 sociale huurwoningen mogelijk gemaakt inclusief bijbehorende parkeerplaatsen en openbare voorzieningen. Het terrein ligt al enige tijd braak. Eigenaar Stichting Woonconcept heeft een plan ontwikkeld voor deze locatie. Op 5 februari 2019 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten met Stichting Woonconcept een anterieure overeenkomst aan te gaan, gericht op realisatie van het woningbouwplan.

 

Inzien

Het voorontwerp bestemmingsplan ‘Meppel – Dahliastraat’ (verbeelding, regels en toelichting) ligt ter inzage van 14 februari tot en met 27 maart 2019 in het Stadhuis, Grote Oever 26 Meppel (voor actuele openingstijden zie www.meppel.nl). Ook ligt een zakelijke omschrijving van de anterieure overeenkomst ter inzage die voor deze ontwikkeling met initiatiefnemer Stichting Woonconcept wordt gesloten. Tevens is het voorontwerp bestemmingsplan digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl en www.meppel.nl/bestemmingsplannen in te zien. Het bestemmingsplan heeft de IMRO-code ‘NL.IMRO.0119.Dahliastraat-BPA1’.

 

Inspraak

Gedurende de periode van terinzagelegging kunt u op grond van de gemeentelijke inspraakverordening een inspraakreactie indienen bij Burgemeester & Wethouders, Postbus 501, 7940 AM Meppel. Tevens bestaat de mogelijkheid een mondelinge inspraakreactie in te dienen. Hiervoor kunt u contact opnemen met het loket Bouwen & Wonen via telefoon 14 0522.

 

Meppel, 13 februari 2019

Burgemeester en Wethouders van Meppel

Naar boven