Ontwerpbestemmingsplan Hiethaarshoek, Wesepe

Logo Olst-Wijhe

Voor de locatie Hiethaarshoek in Wesepe (kadastraal bekend als gemeente Olst, sectie H, nummers 86, 147, 148, 997, 998, 999, 3684) legt het college van B en W een ontwerpbestemmingsplan ter inzage. Het plan voorziet in de realisatie van een woonlocatie voor 15 woningen (waarvan er 2 reeds zijn gerealiseerd) met bijbehorende voorzieningen als wegen en groen.

Het plan (identificatienummer NL.IMRO.1773.BP2018005010-0201) en de bijbehorende stukken liggen ter inzage van 14 februari 2019 tot en met 27 maart 2019. U vindt het plan op www.ruimtelijkeplannen.nl en bij ons klantcontactcentrum in Wijhe (Raadhuisplein 1) en in Olst (Holstohus, Jan Schamhartstraat 5b). Bronbestanden vindt u op ro.olst-wijhe.nl.

U kunt binnen de genoemde termijn mondeling of schriftelijk een zienswijze geven op het plan. Stuur uw schriftelijke reactie naar de gemeenteraad. Vermeld op welk plan en op welke onderdelen uw zienswijze betrekking heeft. Voor meer informatie of voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u terecht bij het team Leefomgeving, via telefoonnummer 14 0570.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde Hiethaarshoek, Wesepe

Een hogere grenswaarde op basis van de Wet Geluidhinder is nodig in het kader van de bestemmingsplanprocedure “Hiethaarshoek, Wesepe”, waarmee het bouwen van 15 woningen (waarvan er 2 reeds zijn gerealiseerd) mogelijk wordt gemaakt. De hogere grenswaarde houdt verband met de geluidsbelasting door het wegverkeer van de Boxbergerweg, die hoger ligt dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB.

Het ontwerpbesluit ligt gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage. Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk zienswijzen indienen tegen het ontwerpbesluit. De zienswijzen moeten worden gericht aan burgmeester en wethouders, t.a.v. team Leefomgeving, 8131BN, Wijhe.

Ook is het mogelijk mondeling een zienswijze naar voren te brengen. Hiervoor dient een afspraak gemaakt te worden via 14 0570.

 

Naar boven