Terinzagelegging bestemmingsplan Oranje Nassau, gemeente Oegstgeest

Logo Oegstgeest

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het bestemmingsplan Oranje Nassau met identificatiecode NL.IMRO.0579. BPOranjeNassau-VA01, overeenkomstig artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening, door de raad op 22 november 2018 gewijzigd is vastgesteld. Met ingang van 10 januari 2109 tot20 februari 2019 ligt het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ter inzage.

 

Bestemmingsplangebied

Het plangebied omvat globaal gezien het oude centrum van de gemeente Oegstgeest met in het noordwesten het Bos van Wijckerslooth, in de zuidelijkste punt het Hendrik Kraemerpark, in het westen de Oranjewijk en in het centrum en het noordoosten van het plangebied de Prinsessenwijk.

 

Zuidoost

De zuidoostelijke grens wordt gevormd door de Warmonderweg. Deze loopt vanaf de kruising met de Leidsestraatweg en Rijnsburgerweg in het zuiden, richting oosten overgaand in de Laan van Oud Poelgeest tot aan de kruising met de Laan van Alkemade. De Warmonderweg valt samen met de grens van de gemeente Leiden. Het gebied ten zuidoosten van het plangebied is de Leidse Hout.

 

Zuidwest

De zuidwestelijke grens van het plangebied wordt gevormd door de Geversstraat die in zuidwaartse richting overgaat in de Leidsestraatweg tot aan de kruising met de Warmonderweg. Het gebied ten zuidwesten van het plangebied is het landje van Bremmer met daar achter het terrein van het psychiatrisch instituut Endegeest (Rivierduinen).

 

Noordwest

De noordwestelijke grens van het plangebied wordt gevormd door de Rhijngeesterstraatweg. Deze grens loopt vanaf de rotonde met de Geversstraat en de Rijnzichtweg, langs de westzijde van het Bos van Wijckerslooth, tot aan de kruising met de Duinzichtstraat. De Duinzichtstraat is de meest noordelijke punt van het plangebied. In het gebied ten westen van het plangebied ligt het woongebied met het sportcomplex De Voscuyl.

 

Noord

De noordgrens begint in het westen bij de Duinzichtstraat. Deze grens loopt vervolgens zuidwaarts via de Wijttenbachweg en vanaf de kruising met de Lijtweg richting oosten via de noordzijde van de Hofdijck en voorbij de kruising met de prinses Marijkelaan langs de zuidzijde van de Hofdijck en de Laan van Alkemade tot aan de Laan van Oud Poelgeest. Het gebied ten noorden van het plangebied wordt gevormd door de Bloemenbuurt in het westen, de Zeeheldenwijk en het sportcomplex Hofbrouckerlaan in het oosten.

 

Het voormalige ASC-terrein behoort niet tot het hiervoor beschreven plangebied.

 

Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn digitaal te vinden op de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl en via de website van de gemeente www.oegstgeest.nl> bestemmingplannen> nu-ter-inzage wordt u doorgelinkt naar deze landelijke site. Ook kan een papierenversie van het bestemmingsplan gedurende deze termijn bij de receptie van het gemeentehuis, Rhijngeesterstraatweg 13 te Oegstgeest worden ingezien. Wij wijzen u er wel op dat de papieren versie minder gebruiksvriendelijk is dan de digitale versie en adviseren u het bestemmingsplan via ruimtelijkeplannen.nl te raadplegen.

 

Wijzigingen

De voornaamste wijzigingen zijn het verwijderen van het voormalige ASC-terrein met de bijbehorende wijzigingsplannen uit het plangebied omdat op het moment van in procedure brengen van dit bestemmingsplan nog niet onherroepelijk waren. Daarnaast is een wijzigingsbevoegdheid toegevoegd voor de percelen rond Julianalaan 1.

Voor een overzicht van alle doorgevoerde wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan verwijzen wij u naar de ‘Nota beantwoording Zienswijzen’

 

Beroep

Zij die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen als bedoeld in artikel 3:15 Algemene wet bestuursrecht naar voren hebben gebracht, kunnen binnen zes weken na de dag waarop het besluit is bekendgemaakt beroep instellen. Daarnaast kan eenieder gedurende deze termijn beroep instellen tegen de wijzigingen ten opzichte van het ter inzage gelegen hebbende ontwerpbestemmingsplan. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Diegenen die beroep hebben ingesteld kunnen eveneens een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State indienen. Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

 

Naar boven