Ontwerpbestemmingsplan “Rosheuvel – Boksheidsedijk, 1e herziening”

Logo Eersel

Burgemeester en wethouders van Eersel maken op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Rosheuvel – Boksheidsedijk, 1e herziening” met ingang van 14 februari 2019 tot 28 maart 2019 ter inzage ligt in het gemeentehuis. Het ontwerp met bijbehorende stukken is eveneens digitaal in te zien op www.eersel.nl/ruimtelijkeplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.0770.BPErbh2041-ONTW.

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Het bestemmingsplan bevat de volgende aanpassingen:

  • 1.

    een drietal met afwijkingen verleende omgevingsvergunningen worden verwerkt in de regels en de verbeelding;

  • 2.

    er wordt gebruik gemaakt van de binnenplanse ontheffingsregel artikel 11 lid b uit het vigerend bestemmingsplan “Rosheuvel – Boksheidsedijk” voor de toename van het aantal woningen met één.

  • 3.

    er wordt een voorwaarde opgenomen zodat de monumentale eik op de hoek van het perceel aan de Rosheuvel 8a gehandhaafd blijft en wordt beschermd;

  • 4.

    een bosbestemming wordt omgezet naar een woonbestemming om deze gronden te kunnen gebruiken als tuin;

  • 5.

    er wordt een bestemmingswijziging van ‘Bos’ naar ‘Wonen – 1’ aangebracht bij een klein gedeelte van de oprit bij de woning Rosheuvelsedijk 10. Hiermee wordt de feitelijke situatie positief bestemd.

Voornemen verzoek herbegrenzing structuur Natuurnetwerk Brabant

Om het omzetten van bos naar een woonbestemming mogelijk te maken hebben we het voornemen om een verzoek tot herbegrenzing in te dienen bij Gedeputeerde Staten van de Provincie Noord-Brabant.

Wilt u een zienswijze hierover kenbaar maken?

Binnen genoemde termijn kan eenieder schriftelijk (niet per e-mail) een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en de herbegrenzing van het natuurnetwerk kenbaar maken bij de gemeenteraad, postbus 12, 5520 AA Eersel. U kunt ook mondeling uw zienswijze kenbaar maken; u moet dan -ook binnen de genoemde termijn- contact opnemen met Bas Joosten, afdeling Ontwikkeling, team Ruimte, te bereiken via (0497) 531 300.

Naar boven