GEWIJZIGD VASTGESTELD BESTEMMINGSPLAN ‘BUITENGEBIED, PARTIELE HERZIENING RESPERSWEG 4 EN RIJKSPARALLELWEG NAAST 63’

Logo Staphorst

Burgemeester en wethouders van Staphorst maken bekend dat de gemeenteraad van Staphorst in de vergadering van 29 januari 2019 met toepassing van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening het bestemmingsplan gewijzigd heeft vastgesteld. Het plan voorziet in het toepassen van de Rood voor Rood regeling. In ruil voor de sloop van de agrarische opstallen worden twee woningen terug gebouwd. Eén op het perceel Respersweg 4 zelf en de andere woning naast de Rijksparallelweg 63. Het plan is op de volgende punten gewijzigd. Het inrichtingsplan voor het perceel Rijksparallelweg naast 63 is vervangen.  

Voor de woning aan de Rijksparallelweg is een besluit hogere grenswaarde in het kader van de Wet geluidhinder benodigd. De procedure hiervoor lift mee op de bestemmingsplanprocedure. Het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarde Rijksparallelweg naast 63 liggen voor een ieder ter inzage vanaf woensdag 13 februari 2019 voor de duur van 6 weken bij de publieksbalie Fysieke Leefomgeving, Binnenweg 26, 7951 DE te Staphorst. Ook is het plan in pdf-formaat te raadplegen via de website www.staphorst.nl/bekendmakingen, rubriek ‘Bestemmingsplan’. Daarnaast is het vastgestelde bestemmingsplan raadpleegbaar op: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen_p?planidn=NL.IMRO.0180.5102018001-VS01. De digitale bestanden zijn beschikbaar op: http://roplannen.gemeentedocumenten.nl/staphorstplannen/NL.IMRO.0180.5102018001-. 

Omdat beide percelen ver uit elkaar liggen wordt het bestemmingsplan uitgezoomd weergegeven via de link. Beide percelen worden in beeld gebracht. U kunt er ook voor kiezen op www.ruimtelijkeplannen.nl via adres te zoeken, dan wordt het gezochte perceel gelijk ingezoomd weergegeven.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden tegen het vaststellingsbesluit schriftelijk een beroep/verzoek tot voorlopige voorziening indienen. Belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht omtrent het ontwerpbesluit kunnen beroep instellen. Belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij omtrent het ontwerpbesluit geen zienswijze naar voren hebben gebracht, kunnen ook beroep instellen. Tegen onderdelen die bij vaststelling gewijzigd zijn kunnen belanghebbenden beroep indienen ook al hebben zij geen zienswijze ingediend. Beroep kan worden ingesteld binnen een beroepstermijn van zes weken, welke begint op de dag na de dag waarop de terinzagelegging is aangevangen, bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, 's-Gravenhage. De indiener van een beroepschrift kan de Voorzieningenrechter van de Afdeling eveneens vragen een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

 

Naar boven