Verzekeringswezen: Overgang van rechten en verplichtingen ingevolge Afdeling 3.5.1a. Wet financieel toezicht

Mededeling

  • 1. De naamloze vennootschap Zilveren Kruis Zorgverzekeringen N.V. – de verkrijgende rechtspersoon –, met statutaire zetel te Utrecht en kantoorhoudende te 2316 WZ Leiden, Dellaertweg 1, deelt hierdoor aan belanghebbenden mee dat met instemming van De Nederlandsche Bank N.V. statutair gevestigd te Amsterdam, verleend bij besluit van 22 augustus 2019, in het kader van een juridische fusie in de zin van artikel 309 van Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek, tussen de naamloze vennootschap Zilveren Kruis Zorgverzekeringen N.V. – de verkrijgende rechtspersoon – en Avéro Achmea Zorgverzekeringen N.V. – de verdwijnende rechtspersoon –, de rechten en verplichtingen uit na te noemen overeenkomsten van schadeverzekering met ingang van 31 december 2019 zijn overgegaan naar Zilveren Kruis Zorgverzekeringen N.V., met statutaire zetel te Utrecht en kantoor houdende te 2316 WZ Leiden, Dellaertweg 1 in het kader van diens bedrijfsuitoefening vanuit een vestiging in Nederland.

  • 2. De in alinea 1 bedoelde overgang heeft betrekking op alle overeenkomsten van schadeverzekering, die behoren of behoord hebben tot het door de naamloze vennootschap Avéro Achmea Zorgverzekeringen N.V. uitgeoefende directe schadeverzekeringsbedrijf en die zijn gesloten vanuit de vestiging in Nederland.

  • 3. De in alinea 1 bedoelde overgang is voor alle belanghebbenden van kracht geworden met ingang van de dag na die van verlijden van de notariële akte van fusie. Dit verlijden heeft plaatsgevonden op 30 december 2019.

  • 4. De betrokken verzekeringnemers zijn krachtens artikel 3:120, zevende lid, van de Wet op het financieel toezicht gedurende drie maanden na dagtekening van deze Staatscourant bevoegd de overeenkomst van schadeverzekering schriftelijk bij Zilveren Kruis Zorgverzekeringen N.V. op te zeggen met ingang van de dag na afloop van deze termijn.

  • 5. In geval van zodanige opzegging vindt door Zilveren Kruis Zorgverzekeringen N.V. pro-rata premierestitutie plaats op basis van de bruto premie, overeenkomstig laatstgenoemde wetsbepaling.

Naar boven