Vestiging voorlopig voorkeursrecht ex artikel 6 Wet voorkeursrecht gemeenten op gronden in de gemeente Veere

Logo Veere

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Veere maakt op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat het bij besluit van 24 december 2019, op grond van artikel 6 Wet voorkeursrecht gemeenten, percelen voorlopig heeft aangewezen als percelen waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn. Het betreft vijf kadastrale percelen gelegen op en rondom Domburgseweg 68A te Oostkapelle. Het gaat om de percelen kadastraal bekend Domburg, sectie K, perceelnummer 3723 (gedeeltelijk), 3696 (gedeeltelijk), 3692, 3698 en 3691.

De aangewezen percelen zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening en op de perceelslijst met voorlopig aangewezen gronden, één en ander naar de stand van de openbare registers per 23 december 2019. Deze percelen zijn thans agrarisch in gebruik (conform de vigerende bestemming) en als waterlopen. Gelet op de behoefte aan sportvelden en de uitgevoerde verkenning wordt hier een niet-agrarische bestemming aan toegedacht, namelijk sport (met voorzieningen).

Het besluit van het college van burgemeester en wethouders treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant en geldt voor een termijn van drie maanden (publicatie Staatscourant: 24 december 2019).

Gevolgen

Het besluit van burgemeester en wethouders heeft onder andere tot gevolg dat de aanbiedingsplicht van artikel 10 Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing is verklaard. Dit houdt in dat de eigenaren van de aangewezen gronden en de rechthebbenden op de beperkte rechten, wanneer zij hun (recht op het) eigendom willen verkopen, dit eerst aan de gemeente Veere te koop moeten aanbieden.

Het voorkeursrecht heeft dus pas gevolgen als de rechthebbenden op het perceel tot verkoop willen overgaan. De eigenaren en beperkt gerechtigden ontvangen één dezer dagen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

Ter inzage

Het besluit van het college van burgemeester en wethouders ligt tezamen met de daarbij behorende bijlagen, bevattende de kadastrale tekening en een perceelslijst met daarop de voorlopig aangewezen gronden, de namen van de gerechtigden en overige relevante gegevens, met ingang van (24 december 2019) gedurende zes weken ter inzage tijdens de reguliere openingstijden bij de publieksbalie van het gemeentehuis aan de Traverse 1 te Domburg. Tevens ligt hier gedurende voornoemde periode het ontwerpraadsvoorstel/-besluit tot definitieve aanwijzing van de betreffende percelen, ter inzage. Buiten de reguliere openingstijden is inzage slechts mogelijk tijdens kantoortijden na telefonische afspraak met een medewerker grondzaken van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, bereikbaar op via het algemene telefoonnummer 0118-555444

Bezwaar tegen de voorlopige aanwijzing

Tegen het besluit van het college van burgemeester en wethouders tot voorlopige aanwijzing, kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, vanaf 25 december 2019 tot en met 4 februari 2020 , een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Veere, Postbus 1000, 4357 ZV Domburg.

Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:

De naam en het adres van de indiener;

De dagtekening;

Een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

De gronden van het bezwaar.

Voorlopige voorziening

Belanghebbenden die een bezwaarschrift hebben ingediend, kunnen – wanneer zij een spoedeisend belang aanwezig achten – een voorlopige voorziening aan vragen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Zeeland-West-Brabant (team bestuursrecht, postbus 90006, 4800 PA Breda).

Nadere inlichtingen

Voor nadere inhoudelijke informatie kunt u zich op werkdagen richten tot een met een medewerker grondzaken van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, bereikbaar op via het algemene telefoonnummer 0118-555444.

 

Domburg, 24 december 2019.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veere

 

Naar boven