Verkeersbesluit van burgemeester en wethouders, instellen stopverbod Dusseldorperweg Limmen d.d. 19 december 2019

Logo Castricum

Betreft: het instellen van een stopverbod langs de Dusseldorperweg in Limmen t.h.v. huisnr's. 80 t/m 86 dit d.m.v. plaatsen van borden E2 met onderborden ma t/m vr 8.00-16.00 h

Gemeente Castricum

Motivering

Langs de Dusseldorperweg tussen Lage Weide en de Kerkweg nabij basisschool De Kerkuil geldt een stopverbod.

Vanwege de veiligheid is uitbreiding van het stopverbod nodig op het gedeelte t.h.v. huisnr's. 80 t/m 86.

Doelstelling

- bij de vaststelling van verkeersmaatregelen gaat het onder meer om verkeerskundige belangen waarvoor in artikel 2 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 de volgende doelstellingenzijn geformuleerd:

sub a: het verzekeren van de veiligheid van de weg;

sub b: het beschermen van de weggebruikers en passagiers;

sub c: het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

sub d: het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer;

- door geparkeerd staande of stilgezette voertuigen komt het regelmatig voor dat de omwonenden hun parkeerplaats op eigen erf niet kunnen verlaten of oprijden;

- bovendien is beschreven weggedrag verkeersonveilig en belemmert het de doorgang op voetpaden en rijweg voor de andere wegebruikers;

- omdat het beschreven gedrag zich met name voordoet op de tijden dat kwetsbare kinderen worden gebracht en weer worden opgehaald, kan de werkingssfeer van het stopverbod beperkt blijven tot de op het onderbord vermelde tijden;

- tevens is geconstateerd, dat degenen die de kinderen brengen en halen, hun auto op een iets grotere loopafstand veilig kunnen stilzetten en parkeren.

Wettelijk kader

De Dusseldorperweg is in onderhoud en beheer bij de gemeente.

Ingevolge artikel 15, lid 1 Wegenverkeerswet 1994 geschiedt de plaatsing of verwijdering van de bij algemene maatregel van bestuur aangewezen verkeerstekens en onderborden, voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd, krachtens een verkeersbesluit.

Ingevolge artikel 15, lid 2 Wegenverkeerswet 1994 geschieden maatregelen op of aan de weg tot wijziging van de inrichting van de weg of tot het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer krachtens een verkeersbesluit, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken.

In artikel 18, lid 1 aanhef en onder d, Wegenverkeerswet 1994 is bepaald dat verkeers-besluiten, voor zover deze betreffen het verkeer op andere wegen dan de wegen onder beheer van het Rijk, provincie en waterschap, worden genomen door de gemeenteraad of, krachtens besluit van de raad, door burgemeester en wethouders. De raad van de gemeente Castricum heeft bij besluit van 31 januari 2002 de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten overgedragen aan het college van burgemeester en wethouders. Het college van burgemeester en wethouders heeft de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten gemandateerd aan de programmamanager Beheer Openbare Ruimte.

In artikel 18, lid 3 Wegenverkeerswet 1994 is bepaald dat bij algemene maatregel van bestuur regels worden vastgesteld omtrent de eisen waaraan verkeersbesluiten dienen te voldoen alsmede omtrent de totstandkoming en de inwerkingtreding van die besluiten.

In de artikelen 21 en 23 tot en met 27 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) is hieraan gevolg gegeven.

Overwegende

Dat in onderstaand besluit de verkeerstekens zullen worden benoemd conform artikel 96 van het R.V.V. 1990.

Dat dit besluit op de voorgeschreven wijze bekend zal worden gemaakt.

BESLUIT

Gelet op het bepaalde in artikel 2 Wegenverkeerswet 1994 en met inachtneming van de artikelen 3 en 12 van het BABW hebben burgemeester en wethouders besloten:

Het instellen van een stopverbod langs de Dusseldorperweg in Limmen t.h.v. huisnr's. 80 t/m 86 dit d.m.v. plaatsen van borden E2 met onderborden ma t/m vr 8.00-16.00 h zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende tekening.

Castricum 19 december 2019

namens deze

H. de Vries

Medewerker Verkeer & Vervoer bij Beheer Openbare Ruimte

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

[Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u hiertegen schriftelijk en binnen zes weken na de verzenddatum van dit besluit een bezwaarschrift indienen. U kunt uw bezwaarschrift niet per e-mail indienen.

Stuur uw bezwaarschrift aan het college van burgemeester en wethouders van Castricum, Postbus 1301, 1900 BH Castricum.

In uw bezwaarschrift moet in ieder geval staan:

• uw naam, adres en telefoonnummer; • de datum; • een omschrijving (of een kopie) van het besluit waartegen u bezwaar maakt; • waarom u het niet eens bent met de beslissing; • uw handtekening.

Wij vragen om uw telefoonnummer omdat we soms contact opnemen met bezwaarmakers om te bespreken wat de beste behandeling is van het bezwaarschrift.

Vraagt u zich af of een bezwaarprocedure de juiste weg is? De Bezwaarkaart van de Nationale Ombudsman kan helpen bij het maken van uw afweging. U vindt deze op de website van de Nationale Ombudsman (www.ombudsman.nl). In het zoekscherm typt u “bezwaarkaart.pdf” in

Voorlopige voorziening Naast het bezwaarschrift kunt u om een voorlopige voorziening vragen. Dat kunt u doen als u nadelige gevolgen van het besluit voorziet tijdens de behandelingsperiode van uw bezwaarschrift. Voor de behandeling van dit verzoek moet u griffierecht betalen.

Een verzoek kunt u doen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht; hiervoor heeft u wel een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Schriftelijk kan ook: bij de Rechtbank Noord-Holland, Sectie Bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR Haarlem

Naar boven