Coördinatiebesluit Rhijnbeek, Almelo

Logo Almelo

Burgemeester en wethouders van Almelo maken bekend dat de gemeenteraad op 17 december 2019 heeft besloten toepassing te geven aan artikel 3:30 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening (coördinatieregeling). Dit aangaande de voorgenomen vestiging van Hornbach op de Rhijnbeeklocatie. De locatie Rhijnbeek is het braakliggende stuk grond wat aan de noordzijde wordt omsloten door de Frederik van Eedenstraat, aan de oostzijde door de Bornerbroeksestraat, aan de zuidzijde door de Nijreessingel en aan de westzijde door de H.R. Holstlaan.

De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de benodigde besluiten voor deze ontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren. Voor deze ontwikkeling gaat het om het bestemmingsplan ‘Rhijnbeek’ de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen, de vaststelling van een reconstructiebesluit op grond van artikel 99 Wet geluidshinder en de vaststelling van een besluit tot het vaststellen van een hogere grenswaarde op grond van artikel 100 e.v. Wet geluidshinder. De bevoegdheid tot vaststelling van het bestemmingsplan blijft in handen van de gemeenteraad.

Het is niet mogelijk tegen dit coördinatiebesluit bezwaar of beroep in te stellen. Dit volgt uit artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht en de daarbij behorende bijlage (onder C2).

Er liggen op dit moment nog geen stukken ter inzage. Op een later moment worden de betreffende ontwerpbesluiten gezamenlijk en tegelijkertijd ter inzage gelegd, met de mogelijkheid voor een ieder om een zienswijzen in te dienen. Als die procedure wordt opgestart, wordt daarover een aparte kennisgeving geplaatst.

Naar boven