Ter inzagelegging omgevingsvergunning Boomgaardlaan 2 en besluit Hogere waarden Wet geluidhinder

Logo Leiderdorp

 

Burgemeester en wethouders van Leiderdorp maken volgens artikel 3.12, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) bekend dat zij een omgevingsvergunning hebben verleend voor de bouw van een woning op het perceel Boomgaardlaan 2 en hogere grenswaarden hebben vastgesteld op grond van de Wet geluidhinder.

Om het project in afwijking van het bestemmingsplan te realiseren is een omgevingsvergunning vereist. De omgevingsvergunning is met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3 van de Wabo verleend.

Op grond van de Wet geluidhinder kunnen op geluid belaste locaties alleen woningen worden gerealiseerd indien hiertoe voorafgaand een afweging heeft plaatsgevonden waarbij het wettelijk kader uit de Wet geluidhinder in acht wordt genomen. Voor de te realiseren woning zijn voor de geluidbelasting op de gevel hogere grenswaarden vastgesteld. Het besluit Hogere waarden Wet geluidhinder ligt gelijktijdig met de verleende omgevingsvergunning ter inzage.

 

Inzage

De omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken (dossiernummer Z/19/078589) en het besluit Hogere waarden Wet geluidhinder liggen vanaf 24 december 2019 tot en met 4 februari 2020 ter inzage in het gemeentehuis in Leiderdorp, bij resultaatteam Bouwen & Wonen. De stukken kunt u tevens zelf tijdens openingstijden inzien bij de receptiebalie in het gemeentehuis, Willem-Alexanderlaan 1, te Leiderdorp.

 

De omgevingsvergunning en het besluit Hogere waarden Wet geluidhinder zijn ook te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl, de gemeentelijke website www.leiderdorp.nl en via onderstaande link.

http://ro-online.leiderdorp.org/productie/NL.IMRO.0547.OVboomgaardlaan2-VG01

Instellen beroep tegen omgevingsvergunning

Diegene die tijdig een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerpbesluit van de omgevingsvergunning en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend kunnen binnen de termijn van terinzagelegging beroep aantekenen bij de Rechtbank te Den Haag, sector Bestuursrecht, postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

Het beroepschrift moet bevatten: naam en adres, datum, omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, kopie van het bestreden besluit, reden(en) van het beroep, voorzien van dagtekening en handtekening. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking.

Als sprake is van een spoedeisende zaak kunt u een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Den Haag, postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Het verzoek moet bevatten: naam en adres, datum, besluit waartegen beroep is aangetekend, kopie van het bestreden besluit, kopie van het beroepschrift, reden(en) van het verzoek, voorzien van dagtekening en handtekening. Het besluit treedt dan in ieder geval niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Instellen beroep tegen besluit hogere waarden

Diegene die tijdig een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerpbesluit hogere waarden en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend kunnen binnen de termijn van terinzagelegging beroep aantekenen bij de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State, Postbus 20019 2500 EA Den Haag.

Het beroepschrift moet bevatten: naam en adres, datum, omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, kopie van het bestreden besluit, reden(en) van het beroep, voorzien van dagtekening en handtekening. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking.

Als sprake is van een spoedeisende zaak kunt u aanhangig aan het beroepschrift een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het verzoek moet bevatten: naam en adres, datum, besluit waartegen beroep is aangetekend, kopie van het bestreden besluit, kopie van het beroepschrift, reden(en) van het verzoek, voorzien van dagtekening en handtekening. Het besluit treedt dan in ieder geval niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Leiderdorp, 23 december 2019

Naar boven