Vaststelling bestemmingsplan Oosteinde 4 en Prinses Beatrixstraat 3 Berkenwoude

Logo Krimpenerwaard

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8. van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 10 december 2019 het bestemmingsplan ‘Oosteinde 4 en Prinses Beatrixstraat 3, Berkenwoude’ met code NL.IMRO.1931.BP1703BG010-VA01 gewijzigd heeft vastgesteld. Het vastgestelde plan ligt met ingang van 27 december 2019 gedurende zes weken ter inzage.

 

Ligging en beschrijving plan

Het bestemmingsplan betreft 2 locaties in Berkenwoude gemeente Krimpenerwaard. Aan de Prinses Beatrixstraat 3 Berkenwoude staat de huidige Gereformeerde Kerk. In verband met de groei van het aantal leden moest worden omgekeken naar een vervangende locatie in de omgeving. Deze is gevonden aan Oosteinde 4 waar een voormalige boerderij is gesloopt.

 

Op de locatie Prinses Beatrixstraat 3 worden 5 woningen of 6 appartementen teruggebouwd.

 

Het ontwerpbestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken hebben voor een periode van 6 weken (van 12 september 2018 tot 25 oktober 2018) ter inzage gelegen. Mede naar aanleiding van de binnengekomen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan is ook een beeldkwaliteitsplan opgesteld. Dat heeft van 12 juni 2019 tot 24 juli 2019 ter inzage gelegen.

 

Zowel op het ontwerpbestemmingsplan als op het ontwerp van het beeldkwaliteitsplan zijn zienswijzen ingediend. De zienswijzen zijn behandeld in de Nota beantwoording zienswijzen die als bijlage 14 bij het bestemmingsplan zijn gevoegd. Daarin zijn ook de wijzigingen en aanpassingen van het bestemmingsplan die zijn doorgevoerd naar aanleiding van met name de zienswijzen vermeld. De Nota beantwoording zienswijzen met de daarin vermelde wijzigingen is tevens door de gemeenteraad vastgesteld.

 

Ter inzage legging

Vanaf 27 december 2019 ligt het bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken gedurende 6 weken (tot 8 februari 2020) ter inzage. De stukken kunt u bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl  onder het volgende planidentificatienummer (plan-ID): NL.IMRO.1931.BP1703BG010-VA01. Om de stukken te kunnen inzien kunt u ook telefonisch een afspraak maken via 140182.

 

Beroep

In de periode van 27 december 2019 tot 8 februari 2020 is het instellen van beroep tegen het besluit van de gemeenteraad tot het vaststellen van het bestemmingsplan mogelijk voor:

 

  • 1.

    degene, die een zienswijze over het ontwerp hebben ingediend en belanghebbende zijn;

  • 2.

    belanghebbenden, die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs geen zienswijze kenbaar hebben kunnen maken over de ontwerpen.

Het beroepschrift wordt ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tijdens de beroepstermijn kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van deze afdeling.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag, die volgt op die na de afloop van de beroepstermijn, tenzij een verzoek tot het treffen van voorlopige voorziening is gedaan. In dat geval treden het besluit en het plan pas in werking nadat op dat verzoek is beslist. Aan de indiening van zowel een beroepschrift als een voorlopige voorziening zijn griffiekosten verbonden. U kunt bij de griffie van de Raad van State hiernaar informeren.

Stolwijk 24 december 2019

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard,

Namens deze:

R.H. van Eijsden

Naar boven