Besluit van de directeur Dienst Publiek en Communicatie van 1 januari 2020, nr. 4091297, houdende doorverlening mandaat, volmacht en machtiging aan de medewerkers binnen de Dienst Publiek en Communicatie

De directeur Dienst Publiek en Communicatie,

Gelet op het besluit van de secretaris-generaal van 1 januari 2020, tot verlening van ondermandaat, overeenkomstig het bepaalde in de artikelen 8, 10 en 14 van het Mandaatbesluit Algemene Zaken 2020;

Besluit:

Artikel 1. Doorverlenen ondermandaat, ondervolmacht en ondermachtiging

  • 1. De aan de directeur Dienst Publiek en Communicatie krachtens ondermandaat toegekende bevoegdheden, als omschreven in de artikelen 10, 11 en 14 van het Mandaatbesluit Algemene Zaken 2020, kunnen krachtens het hierbij verleende ondermandaat worden uitgeoefend door de plaatsvervangend directeur Dienst Publiek en Communicatie.

  • 2. De plaatsvervangend directeur Dienst Publiek en Communicatie maakt van de aan hem verleende bevoegdheden uitsluitend gebruik:

    • a. bij tijdelijke afwezigheid van de directeur Dienst Publiek en Communicatie;

    • b. in andere gevallen voor zover het aangelegenheden betreft die door de directeur Dienst Publiek en Communicatie aan hem zijn toevertrouwd.

Artikel 2. Beperkingen ondervolmacht

  • 1. Van de ondervolmacht zijn uitgesloten:

    • a. de bevoegdheid tot het opleggen van ordemaatregelen en straffen zoals genoemd in de CAO-Rijk;

    • b. de beëindiging van de arbeidsovereenkomst, anders dan op initiatief van de medewerker zelf.

Artikel 3. Doorverlenen ondervolmacht

1. De aan de directeur Dienst Publiek en Communicatie krachtens artikel 10 van het Mandaatbesluit Algemene Zaken 2020 verleende bevoegdheden tot het nemen van beslissingen in P-Loket en P-Direkt, het toekennen van (bijzondere) beloningen, het aangaan en de beëindiging van de arbeidsovereenkomsten op eigen initiatief van de medewerkers, worden verleend aan de coördinatoren en de plaatsvervangend coördinatoren.

Artikel 4. Regels, procedures, instructies mandaat

1. De bevoegdheden als bedoeld in artikel 1 en 2 worden uitgeoefend uitsluitend voor zover het aangelegenheden betreffen die behoren tot het werkterrein van de medewerkers genoemd onder 1 en 3 van dit besluit, met inachtneming van het Mandaatbesluit Algemene Zaken 2020, departementale procedures, richtlijnen en aanwijzingen van het diensthoofd.

Artikel 5. Intrekking

  • 1. Het volgende besluit wordt ingetrokken:

    • a. Het Besluit doorverlening mandaat, volmacht en machtiging Dienst Publiek en Communicatie 2017.

Artikel 6. Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2020.

Artikel 7. Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit doorverlening mandaat, volmacht en machtiging Dienst Publiek en Communicatie 2020.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

Een afschrift van dit besluit wordt gezonden naar de Algemene Rekenkamer.

De Minister-President, Minister van Algemene Zaken, namens deze, E.J. den Hoedt directeur Publiek en Communicatie

Naar boven