Voornemen verlenen omgevingsvergunning voor bouw snellaadstation op ‘t Veentje A27

Logo Eemnes

Burgemeester en wethouders van de gemeente Eemnes heeft het voornemen de gevraagde omgevingsvergunning voor de bouw van een snellaadstation voor elektrische auto’s op 't Veentje aan de A27 te verlenen.

Inhoud plan

De omgevingsvergunning voor de bouw van het snellaadstation kan alleen worden verleend met toepassing van de uitgebreide afwijkingsmogelijkheid in artikel 2.12, lid 1, sub a.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). In artikel 2.27 van de Wabo i.c.m. met artikel 6.5 van het Besluit omgevingsrecht (Bor) is voorgeschreven dat bij deze procedure een Verklaring Van Geen Bedenking (VVGB) van de gemeenteraad noodzakelijk is. Op 25 november 2019 heeft de raad besloten de VVGB af te geven. De uitgebreide uniforme openbare voorbereidingsprocedure in artikel 3.10 Wabo en afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht (Awb) is hier van toepassing en betekent dat het voorgenomen besluit eerst in concept ter inzage moet worden gelegd om een ieder de mogelijkheid te bieden eventuele zienswijzen in te dienen voordat een definitief besluit kan worden genomen.

Procedure

De ontwerp Verklaring Van Geen Bedenkingen (VVGB), de ontwerpvergunning en overige relevante stukken liggen vanaf vrijdag 20 december 2019 - gedurende zes weken – tot en met 30 januari 2020 ter inzage bij de balie Vergunningen van de BEL Combinatie, Zuidersingel 5, 3755 AZ in Eemnes. U kunt hiervoor een afspraak maken via het Klantcontactcentrum, bereikbaar op telefoonnummer 14 035. U kunt de stukken ook via www.ruimtelijkeplannen.nl raadplegen.

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan een ieder een zienswijze indienen bij de gemeente Eemnes, Postbus 71, 3755 ZH Eemnes, onder vermelding van ‘zienswijze snellaadstation op ’t Veentje A27 in Eemnes’. Ook het indienen van een mondelinge reactie is mogelijk. Hiervoor dient, binnen de termijn van ter visie ligging, een afspraak te worden gemaakt met mevrouw S. Balk van de BEL Combinatie, telefoonnummer 14035. Mondelinge reactie kan tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging worden ingepland. Het is niet mogelijk telefonisch of via e-mail uw zienswijze kenbaar te maken.

Eemnes, 20 december 2019

 

 

Naar boven