Ontwerpbestemmingsplan “Locatie De Nijs, Schoorldam” en ontwerpbesluit hogere grenswaarden nieuwe woningen nabij Westfriesedijk 31 en 33a Warmenhuizen, gemeente Schagen 

Logo Schagen

Burgemeester en wethouders van Schagen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en de Wet geluidhinder bekend, dat de volgende stukken vanaf 24 december 2019 ter inzage liggen:

 

  • 1.

    het ontwerpbestemmingsplan “Locatie De Nijs, Schoorldam” (NL.IMRO.0441.BPLGHDENIJS-ON01);

  • 2.

    het ontwerpbesluit voor het toekennen van hogere grenswaarden Wet geluidhinder nieuwe woningen nabij Westfriesedijk 31 en 33a te Warmenhuizen.

Inhoud ontwerpbestemmingsplan :

Het bestemmingsplan is een planologische en juridische regeling met als doel het realiseren van 6 woningen en 3 recreatiewoningen nabij de percelen Westfriesedijk 31 en 33a te Warmenhuizen. Het bestemmingsplan bestaat uit regels, een verbeelding (plankaart) en een toelichting met bijlagen.

 

Voornemen vaststelling hogere grenswaarden wegverkeerslawaai :

De geprojecteerde woningen zijn gelegen binnen de geluidzone van de N504/Kanaalweg in Warmenhuizen. Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat er voor een aantal woningen zonder aanvullende maatregelen een overschrijding is van de wettelijke grenswaarde. De overschrijding is maximaal 7 dB. De maximale ontheffingswaarde van 63 dB wordt daarmee niet overschreden.

 

Burgemeester en wethouders zijn voornemens om op basis hiervan een hogere grenswaarde dan de wettelijke norm van 48 dB vast te stellen.

 

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 24 december 2019 gedurende zes weken digitaal ter inzage:

 

 

Voor het inzien van fysieke stukken kan een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 0224-210210.

  

Zienswijze

Een ieder kan tijdens de inzagetermijn mondeling of (bij voorkeur) schriftelijk zienswijzen naar voren brengen:

 

  • 1.

    over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad van Schagen, Postbus 8, 1740 AA Schagen;

  • 2.

    over het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder bij burgemeester en wethouders van Schagen, Postbus 8, 1740 AA Schagen.

 

Voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met de Afdeling Ruimte, tel. 0224-210210. Anonieme reacties en reacties via e-mail laten we buiten behandeling.

 

Schagen, 23 december 2019.

Naar boven