Wijziging Interim omgevingsverordening ivm plan Herijking Nuenen West, Nuenen

Logo Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 17 december 2019 de ‘Wijziging Interim omgevingsverordening ivm plan Herijking Nuenen West, Nuenen vastgesteld. Het planidentificatienummer van deze wijzigingsverordening is: NL.IMRO.9930.IOVHB0820HerNueWe-va01.

Inhoud

Het bestemmingsplan Herijking Nuenen West bevat aanvullende stedelijke ontwikkelingen (bouw van woningen) ten opzichte van het oorspronkelijke plan waarop het stedelijk gebied was aangepast. Het plan valt hierdoor niet meer helemaal binnen het werkingsgebied “stedelijk gebied” en past ook niet in “Verstedelijking afweegbaar” in de Interim omgevingsverordening (IOV). In dit geval is er op het merendeel van deze gronden ook sprake van Attentiegebied Natuur Netwerk Brabant en groenblauwe mantel. Hier is in principe geen verstedelijking mogelijk.

In de toelichting is voldoende aangetoond dat, met de uitvoering van de vijf daarin opgenomen opgaven, het verlies aan groenblauwe mantel voldoende en in de directe nabijheid van het plan wordt gecompenseerd. Ook is opgenomen dat het waterschap De Dommel in kan stemmen met deze ontwikkeling omdat deze niet leidt tot negatieve gevolgen voor de hydrologie van het beekdal van de Dommel. Daarom kan ingestemd worden met dit verzoek tot herbegrenzing. Vaststelling van het bestemmingsplan wordt mogelijk na aanpassing van de grenzen van Stedelijk gebied in de IOV o.b.v. artikel 5.3. Het plan voldoet aan de daarbij gestelde voorwaarden (o.a. op gebied van kwaliteitsverbetering van het landschap en de borging hiervan) en er worden verder geen provinciale belangen geschaad. Er bestaat dus geen bezwaar tegen medewerking aan het gemeentelijke plan d.m.v. een herbegrenzing.

Hierdoor kan de gemeente het bestemmingsplan ‘Herijking Nuenen West' vaststellen.

De vaststelling van de wijziging van de Interim omgevingsverordening zorgt ervoor dat de kaarten van deze verordening en het bestemmingsplan goed op elkaar aansluiten.

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt de wijzigingsverordening raadplegen via de rechtstreekse linken hieronder:

1. Planviewer Noord-Brabant;

2. www.ruimtelijkeplannen.nl

's-Hertogenbosch, 17 december 2019

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

De voorzitter,

Prof.dr. W.B.H.J. van de Donk

de secretaris,

drs. M.J.A. van Bijnen MBA

Naar boven