Besluit van de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 13 december 2019 tot verlenging van de looptijd van beleidsregels voor subsidieverlening met het oog op de financiering van ontwikkelingsrelevante infrastructuurprojecten in ontwikkelingslanden (DRIVE)

De Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking;

Gelet op artikel 6 van het Subsidiebesluit Ministerie van Buitenlandse Zaken;

Gelet op artikel 7.2 van de Subsidieregeling Ministerie van Buitenlandse Zaken 2006;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit van de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 3 juni 2015, nr. MINBUZA-2015.284090, tot vaststelling van beleidsregels voor subsidieverlening met het oog op de financiering van ontwikkelingsrelevante infrastructuurprojecten in ontwikkelingslanden (DRIVE)1 wordt als volgt gewijzigd:

In artikel 4 wordt ‘15 juni 2020’ vervangen door ‘1 januari 2022’.

ARTIKEL II

Met ingang van 1 januari 2021 kan geen gebruik meer worden gemaakt van de mogelijkheid tot garantieverlening, vermeld in paragraaf 2.2 van de bijlage bij het Besluit van de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 3 juni 2015, nr. MINBUZA-2015.284090, tot vaststelling van beleidsregels voor subsidieverlening met het oog op de financiering van ontwikkelingsrelevante infrastructuurprojecten in ontwikkelingslanden (DRIVE).

ARTIKEL III

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Namens deze, De Directeur-Generaal Internationale Samenwerking, K. van der Heijden

TOELICHTING

Met het oog op de continuering van de toepassing van deze beleidsregels wordt de looptijd verlengd tot en met 31 december 2021.

De Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Namens deze, De Directeur-Generaal Internationale Samenwerking K. van der Heijden

Naar boven