Bekendmaking Intrekking aanwijzing Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) in Mechelen Oost

Logo Gulpen-Wittem

Intrekking

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gulpen-Wittem maken, op grond van artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat zij bij besluit van 17 december 2019 (op grond van artikel 8 lid 1 van de Wvg) hebben besloten om het gevestigde voorkeursrecht, gelegen op diverse percelen in “Mechelen Oost” in te trekken. Het betreft de percelen kadastraal bekend gemeente Wittem, Sectie M, nummers 411, 540 en 541.

Aanleiding 

Het juridisch kader voor deze intrekking wordt gevormd door de Wvg. Artikel 8 van deze wet bepaalt dat, voor zover de vestiging van een voorkeursrecht niet meer voldoet aan de eisen, die daaraan op grond van de wet gesteld worden, burgemeester en wethouders besluiten tot het intrekken van de aanwijzing van een perceel of gebied in het kader van het vestigen van een voorkeursrecht. Dit artikel bevat voor het college van burgemeester en wethouders vervolgens de verplichting het voorkeursrecht van de gemeenteraad in te trekken.

Inwerkingtreding

Het besluit van burgemeester en wethouders treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant, te weten vanaf 20 december 2019. Het besluit van burgemeester en wethouders heeft onder andere tot gevolg dat de aanbiedingsplicht niet meer van toepassing is waardoor de eigenaren en beperkt gerechtigden vrij zijn hun percelen te verkopen.

Ter inzage 

Het besluit van burgemeester en wethouders d.d. 17 december 2019 ligt samen met de bijbehorende stukken, met ingang van 30 december 2019 gedurende zes weken tijdens de openingstijden ter inzage in het gemeentehuis in Gulpen. Voor het inzien van de stukken kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 043-8800600.

Bezwaar, beroep, voorlopige voorziening

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken ingaande op 20 december 2019 (de dag na publicatie in de Staatscourant) bezwaar indienen tegen het besluit van burgemeester en wethouders. In het ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaarschrift (de motivering). Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gulpen-Wittem, Postbus 56, 6270 AB Gulpen.

Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend kan tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg, sector Bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. De voorzieningenrechter zal de verzoeker alleen ontvankelijk verklaren, indien daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Gulpen, 18 december 2019

Burgemeester en wethouders van Gulpen-Wittem

 

Naar boven