Gemeente Leiden - Vastgesteld bestemmingsplan Haarlemmerweg

Logo Leiden

 

Burgemeester en wethouders van Leiden maken bekend dat de gemeenteraad van Leiden op 3 december 2019 het bestemmingsplan Haarlemmerweg (NL.IMRO.0546.BP00113-0301) gewijzigd heeft vastgesteld.

Toelichting

Dit bestemmingsplan maakt de herinrichting van de Haarlemmerweg en de Haarlemmertrekvaart mogelijk. Deze herinrichting bevat een drietal pijlers:

- de reconstructie van de Haarlemmerweg;

- het behoud en de versterking van de waterkerende functie van de dijk;

- de herinrichting van ligplaatsen, inclusief de verplaatsing van woonboten en de reconstructie van de oevers.

Het plangebied betreft een gedeelte van de Haarlemmerweg en Haarlemmertrekvaart gelegen tussen de spoorlijn Leiden-Amsterdam en de gemeentegrens met Oegstgeest, ter hoogte van het Trekvaartplein.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf vrijdag 20 december 2019 ter inzage. De digitale versie van het vastgestelde bestemmingsplan is in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl of via de website van de gemeente Leiden.

De papieren versie van het bestemmingsplan is in te zien van 20 december 2019 tot en met 3 januari 2020 in het stadhuis (Stadhuisplein 1) en het Stadsbouwhuis (Langegracht 72) en vanaf 6 januari 2020 in het Stadskantoor (Bargelaan 190).

Beroep

Van zaterdag 21 december 2019 tot en met vrijdag 31 januari 2020 kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen:

- die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad van Leiden;

- die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze kenbaar te maken;

- die beroep instellen tegen de eventuele wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen ook verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de inzagetermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat er op het verzoek is beslist.

Informatie

Via tel. 14 071 (op werkdagen) of via het formulier op www.leiden.nl/contact.

 

Naar boven