Verkeersbesluit snelheidsregimes Hoofdstraat en Stationsweg/Odijkerweg te Driebergen-Rijsenburg

Logo Utrechtse Heuvelrug

 

Kenmerk: N19.00702

M. Kelhout, Themamanager Buitenruimte

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE UTRECHTSE HEUVELRUG

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen. Gelet op het algemeen mandaatbesluit 2018 vastgesteld op 30 oktober 2018, is het nemen van verkeersbesluiten gemandateerd aan het hoofd van het thema Buitenruimte.

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

MOTIVERING

Hoofdstraat tussen Breullaan en komgrens Driebergen-Rijsenburg

Na oplevering van de vernieuwde stationsomgeving gaat er een 60 km/uur snelheidsregime gelden op de Hoofdstraat tussen Breullaan en komgrens Driebergen-Rijsenburg (ingang KLPD). Een 60 km/uur snelheidsregime sluit op een logische wijze aan op de omgeving. Aan de noordzijde wordt aangesloten op de Driebergseweg richting Zeist. Deze weg is buiten de bebouwde kom gelegen, kent een vergelijkbare inrichting (gebiedsontsluitingsweg met asmarkering en vrijliggende fietsvoorzieningen) en een snelheidsregime van 60 km/uur. Aan de zuidzijde wordt aangesloten op de Hoofdstraat richting Driebergen-Rijsenburg. Deze entree van de bebouwde kom ligt aan de zuidzijde van de aansluiting A12. De weg is ingericht als gebiedsontsluitingsweg en kent binnen de bebouwde kom een snelheidsregime van 50 km/uur. De aansluiting A12 vormt een natuurlijke grensovergang tussen gebieden, en daarmee een logische overgang van snelheidsregimes. Aansluiting van het regime op de situatie in Zeist (60 km/uur) ligt daarom voor de hand.

 

 

Stationsweg en Odijkerweg

Op de Stationsweg, Odijkerweg en busstation gaat na oplevering van de vernieuwde stationsomgeving een 30 km/uur snelheidsregime gelden De Odijkerweg en Stationsweg behoren tot het verblijfsgebied rondom het station, waar fietsers en voetgangers de weg gelijkvloers kruisen. Een lagere snelheid leidt hier tot een hogere verkeersveiligheid.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer, is overleg gepleegd met de gemachtigde van de korpschef van de politieregio Midden-Nederland.

 

BESLUIT

  • 1.

    Het instellen van een 60 km/uur snelheidsregime op de Hoofdstraat tussen Breullaan en komgrens Driebergen-Rijsenburg (ingang KLPD/Hoofdstraat 58) door plaatsing van A1 borden (60 km/uur) uit bijlage 1 van het RVV 1990 conform de bij dit besluit behorende tekening.

  • 2.

    Het instellen van een 30 km/uur snelheidsregime op de Stationsweg tussen de Hoofdstraat en Odijkerweg door plaatsing van A1 borden (30 km/uur) uit bijlage 1 van het RVV 1990 conform de bij dit besluit behorende tekening.

  • 3.

    De bovengenoemde snelheidsregimes (besluit 1 en 2) gaan van kracht bij oplevering van de vernieuwde stationsomgeving.

  •  

Doorn, 17 december 2019

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug,

namens dezen,

M. Kelhout

Themamanager Buitenruimte

 

 

 

 

 

 

SITUATIESCHETS

 

Bijlage 1

 

 

 

 

 

 

 

 

MEDEDELINGEN

Het besluit ligt na publicatiedatum gedurende zes weken ter inzage bij de bibliotheek Driebergen-Rijsenburg, Buzziburglaan 1 in Driebergen Rijsenburg enhet Publiekscentrum, Cultuurhuis Pléiade Kerkplein 2 in Doorn.

Bezwaar- en beroepsprocedure

Het besluit ligt na publicatiedatum gedurende zes weken ter inzage bij het Publiekscentrum, Cultuurhuis Pléiade Kerkplein 2 in Doorn en bibliotheek Driebergen-Rijsenburg, Buzziburglaan 1 in Driebergen-Rijsenburg.

Bezwaar- en beroepsprocedure

Op grond van artikel 7.1 van de Algemene wet bestuursrecht kan door belanghebbenden tegen dit besluit een bezwaarschrift worden ingediend binnen 6 weken na de dag waarop het besluit bekend is gemaakt. Het bezwaarschrift moet gemotiveerd zijn en te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, Postbus 200, 3940 AE Doorn.

Het maken van bezwaar schort de werking van dit besluit niet op.

Indien een bezwaarschrift is ingediend, kan op basis van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht, worden gevraagd om een voorlopige voorziening indien –gelet op het betrokken belang- onverwijlde spoed dat vereist. Dit verzoek moet worden ingediend bij de Rechtbank Midden Nederland, afdeling bestuursrecht, voorlopige voorzieningen, correspondentieadres: Postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

 

Naar boven