Bekendmaking bestemmingsplan “Veegplan buitengebied Veendam 2019”

Logo Veendam

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veendam maken bekend, dat de gemeenteraad op 28 oktober 2019 een nieuw bestemmingsplan heeft vastgesteld voor het buitengebied van de gemeente.

Planinhoud

Het plan bevat een actueel kader voor het buitengebied van de gemeente. Het buitengebied bestaat globaal uit het hele grondgebied van de gemeente, met uitzondering van de bebouwde kommen van de plaatsen Veendam en Wildervank, de uitbreidingsgebieden voor woningbouw, de dorpskom Ommelanderwijk, het recreatiegebied Borgerswold en de bedrijventerreinen.

Diverse onvolkomenheden in het nu geldende bestemmingsplan “Buitengebied Veendam” zijn hersteld (onder meer naar aanleiding van een uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State d.d. 2 mei 2018, met zaaknummer 201708746/1/R3). Ook is het plan geactualiseerd naar aanleiding van wijzigingen in het provinciale beleid en naar aanleiding van in de tussentijd verleende omgevingsvergunningen in afwijking van het bestemmingplan “Buitengebied Veendam”.

Bij de vaststelling zijn wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen. Dit betreft onder andere het verwerken van een zienswijze en het opnemen van regels voor mestbassins buiten bouwvlakken.

Plan inzien

Met ingang van 19 december 2019 ligt het bestemmingsplan “Veegplan buitengebied Veendam 2019” gedurende zes weken tijdens openingsuren ter inzage in het gemeentehuis (aan het Raadhuisplein 5 te Veendam). Het bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl of via www.veendam.nl (de ID-code van het plan is NL.IMRO.0047.01BPBuitengeb2019-0401).

Beroepsmogelijkheid

Tot en met 30 januari 2020 kan een belanghebbende bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan.

Beroep tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan uitsluitend worden ingesteld door een belanghebbende:

• die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht, of

• aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht,

of

• die bezwaar heeft tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroepschrift kan schriftelijk worden toegezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage). Indien u beschikt over een elektronische handtekening (DigiD), kan het verzoek ook digitaal worden ingediend via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Op de genoemde website staan de precieze voorwaarden vermeld.

Wie tijdig beroep heeft ingesteld, kan ook om een voorlopige voorziening verzoeken. Indien dit verzoek gedurende de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist. Het verzoek om voorlopige voorziening dient schriftelijk (via Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage) of digitaal (via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/) te worden verzonden aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente.

- Digitaal bestemmingsplan

- Bronbestanden

Naar boven