Gemeente Den Helder - Kennisgeving Beeldkwaliteitplan Bedrijvenpark Kooypunt

Logo Den Helder

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Den Helder maken bekend dat het Beeldkwaliteitplan Bedrijvenpark Kooypunt op 25 november 2019 door de gemeenteraad is vastgesteld.

Beeldkwaliteitplan

Met dit beeldkwaliteitplan voor bedrijvenpark Kooypunt wordt het beeldkwaliteitplan uit 2004 vervangen. Het nieuwe beeldkwaliteitplan sluit aan bij het sinds 2004 sterk gewijzigde ruimtelijke kader en voorziet in de behoefte aan een helder en uitnodigend beeldkwaliteitkader. Om samenhang en gelijkwaardige kwaliteit te realiseren binnen bedrijvenpark Kooypunt zijn in dit beeldkwaliteitsplan spelregels opgenomen waaraan ontwikkelingen moeten voldoen. Enerzijds biedt dit beeldkwaliteitplan ondernemers een duidelijk ontwerpkader, anderzijds vormt het een toetsingskader in relatie tot de welstandstoets.

De gemeenteraad dient het beeldkwaliteitsplan overeenkomstig het bepaalde in artikel 12a van de Woningwet vast te stellen. Het beeldkwaliteitsplan dient als aanvulling op het gemeentelijke welstandsbeleid.

Ongewijzigd vastgesteld

Het vastgestelde plan wijkt niet af van het ontwerpbeeldkwaliteitsplan. Per 26 augustus 2019 heeft het ontwerpbeeldkwaliteitsplan voor een periode van zes weken ter inzage gelegen. Tijdens die periode zijn geen zienswijzen ingediend. Het beeldkwaliteitsplan is op 25 november 2019 ongewijzigd door de gemeenteraad vastgesteld.

U kunt het vastgestelde beeldkwaliteitsplan bekijken

U kunt het vastgestelde plan digitaal inzien via de gemeentelijke website

U kunt niet meer reageren op het vastgestelde beeldkwaliteitsplan

Op grond van artikel 8:3 lid 1 Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit geen beroep worden ingesteld. Het beeldkwaliteitsplan treedt in werking op de eerste dag na publicatie en zal onderdeel gaan uitmaken van de Welstandsnota.

Hebt u nog vragen?

Hebt u nog vragen over deze publicatie? Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer Op ten Berg via het telefoonnummer 0223-678814.

 

Naar boven