Gemeente Den Helder - Kennisgeving Beeldkwaliteitplan Tiny Houses Falgatuinen Nieuw Den Helder

Logo Den Helder

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Den Helder maken bekend dat het Beeldkwaliteitplan Tiny Houses Falgatuinen Nieuw Den Helder en de bijbehorende Nota van beantwoording op 25 november 2019 door de gemeenteraad zijn vastgesteld.

Beeldkwaliteitplan

In Nieuw Den Helder worden, in het kader van de herstructurering van de wijk, ter plaatse van de Falgatuinen Tiny Houses gerealiseerd. Eerder is door de gemeente een wijzigingsplan vastgesteld op basis waarvan de Tiny Houses juridisch planologisch zijn toegestaan.

In het gemeentelijk welstandsbeleid is nog geen rekening gehouden met de nieuwe functie van het gebied. De gemeenteraad dient daartoe overeenkomstig het bepaalde in artikel 12a van de Woningwet een beeldkwaliteitsplan vast te stellen. Het beeldkwaliteitsplan dient als aanvulling op het gemeentelijke welstandsbeleid. Het beeldkwaliteitsplan geeft vanuit het perspectief van de beeldkwaliteit het toetsingskader voor de realisatie van de Tiny Houses. Het beeldkwaliteitskader biedt, aansluitend op het concept, een zo groot mogelijke individuele vrijheid, waarbij tevens het ruimtelijk beeld van een groen gebied met een parkachtige uitstraling het uitgangspunt vormt.

Ongewijzigd vastgesteld

Het vastgestelde plan wijkt niet af van het ontwerpbeeldkwaliteitsplan. Per 26 augustus 2019 heeft het ontwerpbeeldkwaliteitsplan voor een periode van zes weken ter inzage gelegen. Tijdens die periode is een zienswijze ingediend, welke behandeld is in de vastgestelde Nota van beantwoording. Het beeldkwaliteitsplan is op 25 november 2019 ongewijzigd door de gemeenteraad vastgesteld.

U kunt het vastgestelde beeldkwaliteitsplan bekijken

U kunt het vastgestelde plan digitaal inzien via de gemeentelijke website

U kunt niet meer reageren op het vastgestelde beeldkwaliteitsplan

Op grond van artikel 8:3 lid 1 Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit geen beroep worden ingesteld. Het beeldkwaliteitsplan treedt in werking op de eerste dag na publicatie en zal onderdeel gaan uitmaken van de Welstandsnota.

Hebt u nog vragen?

Hebt u nog vragen over deze publicatie? Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer Op ten Berg via het telefoonnummer 0223-678814.

Naar boven