Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied 2013 (incl. Lint Oosteind), herziening 20 (Galgeveld)’ en ontwerp-omgevingsvergunning ten behoeve van een snellaadstation voor elektrische auto’s op verzorgingsplaats Galgeveld

Logo Oosterhout

Burgemeester en wethouders van Oosterhout maken bekend, dat zowel het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied 2013 (incl. Lint Oosteind), herziening 20 (Galgeveld)’ (NL.IMRO.0826.BSPhz20BG2019-ON01) als de ontwerp-omgevingsvergunning Galgeveld, met de hierbij behorende stukken, ter inzage liggen. Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in de juridisch planologische regeling en de ontwerp-omgevingsvergunning voorziet in een bouwtitel ten behoeve van de realisatie van een snellaadstation voor elektrische auto’s op verzorgingsplaats Galgeveld langs de Rijksweg A27. De ontwikkeling bestaat uit het snellaadstation zelf, een technische ruimte en een overkapping. Burgemeester en wethouders hebben besloten dat er ten behoeve van dit project geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld. Uit het bestemmingsplan blijkt dat door de voorgenomen activiteit geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu voordoen die het opstellen van een milieueffectrapport noodzakelijk maken.

Coördinatie

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de ‘Coördinatieverordening ruimtelijke plannen gemeente Oosterhout’ maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. In dit geval worden het bestemmingsplan en de aanvraag omgevingsvergunning gecoördineerd behandeld.

Ter inzage

Zowel het ontwerpbestemmingsplan als de ontwerp-omgevingsvergunning Galgeveld liggen van donderdag 19 december 2019 tot en met woensdag 29 januari 2020 ter inzage in de publiekshal van het stadhuis. Vanaf donderdag 19 december 2019 kunt u de stukken ook digitaal raadplegen via de gemeentelijke website www.oosterhout.nl of via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen

Van donderdag 19 december 2019 tot en met woensdag 29 januari 2020 kunt u mondeling of schriftelijk een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerp-omgevingsvergunning Galgeveld en de daarbij behorende stukken naar voren brengen.

Een schriftelijke zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan stuurt u aan de gemeenteraad van Oosterhout, Postbus 10150, 4900 GB Oosterhout onder vermelding van ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied 2013 (incl. Lint Oosteind), herziening 20 (Galgeveld)’.

Een schriftelijke zienswijze ten aanzien van de ontwerp-omgevingsvergunning stuurt u aan het college van burgemeester en wethouders van Oosterhout, Postbus 10150, 4900 GB Oosterhout, onder vermelding van “Zienswijze ontwerp-omgevingsvergunning Galgeveld’.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u in beide gevallen contact opnemen met de heer M.J. Kap van de gemeente Oosterhout via het telefoonnummer 14 0162 of via m.kap@oosterhout.nl

Naar boven