Gemeente Leudal - Tijdelijke verkeersmaatregelen i.v.m. de kofferbakmarkten in Heythuysen

Logo Leudal

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leudal

 

Verkeersbesluit nr. TVB.2019/098

 

Bevoegdheid

 

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 (hierna: Wvw 1994) is het dagelijks bestuur van de gemeente Leudal bevoegd dit verkeersbesluit te nemen. Op grond van het Mandaat-, volmacht- en machtingsbesluit gemeente Leudal d.d. 13 maart 2018 heeft het college van burgemeester en wethouders de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten gemandateerd aan E.T.M. Janssen, teamleider Projectbureau Ruimte. Het betreft namelijk verkeer op wegen onder beheer van de gemeente Leudal.

 

Gelet op

Artikel 15 lid 1 van de Wvw 1994, op grond waarvan de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (hierna: BABW) opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd, krachtens een verkeersbesluit geschiedt.

 

Artikel 12 BABW, op grond het plaatsen of verwijderen van de in dit artikel genoemde verkeerstekens krachtens een verkeersbesluit geschiedt.

 

Artikel 14 BABW, op grond waarvan de plaatsing van onderborden, zoals bedoeld in artikel 8, lid 2 en lid 3 van het BABW, in het betrokken verkeersbesluit tot uitdrukking gebracht.

 

Artikel 37 BABW op grond waarvan verkeersbesluiten worden genomen voor de in artikel 34 BABW bedoelde tijdelijke plaatsingen en tijdelijke maatregelen welke zich regelmatig voordoen.

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit

De kofferbakmarkt elk jaar georganiseerd wordt op de laatste zondag van de maand, vanaf maart tot en met oktober, door mannenkoor de Leudalzanger uit Heythuysen. Voor deze kofferbakmarkt is het noodzakelijk dat er een aantal verkeersmaatregelen getroffen worden op de weg Aan de Watermolen in Heythuysen. Deze verkeersmaatregelen betreffen het instellen van een parkeerverbod en het instellen van een eenrichtingsweg.

 

Dat de duur van de maatregelen beperkt dient te worden tot de duur van de diverse kofferbakverkopen in Heythuysen.

Deze verkeersmaatregelen jaarlijks bij de kofferbakmarkten in Heythuysen herhaald worden.

De verkeersmaatregelen in dit verkeersbesluit jaarlijks worden geëvalueerd en dit verkeersbesluit, indien nodig, op basis hiervan zal worden herzien.

 

Het treffen van een verkeersmaatregel een normale maatschappelijke ontwikkeling is waarmee een ieder kan worden geconfronteerd en waarvan de nadelige gevolgen in beginsel voor rekening van betrokkenen behoren te blijven.

 

De onder ‘besluiten’ genoemde (delen van) wegen in eigendom, beheer en onderhoud zijn bij de gemeente Leudal.

 

Gehoord

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de politie Limburg.

 

Is het daarom gewenst om

Op de zondagen dat de kofferbakmarkt plaats vindt voor de weg Aan de Watermolen in Heythuysen tijdelijke verkeersmaatregelen te treffen, namelijk:

- een parkeerverbod in te stellen op de weg Aan de Watermolen in Heythuysen;

- een eenrichtingsweg in te stellen op de weg Aan de Watermolen in Heythuysen.

 

Dit verkeersbesluit vast te stellen voor de kofferbakmarkten die in 2020, 2021, 2022, 2023 en 2024 in Heythuysen worden georganiseerd.

 

Gelet op artikel 2 Wvw 1994 strekt de in dit besluit genoemde verkeersmaatregel tot:

- het verzekeren van de veiligheid op de weg;

- het beschermen van weggebruikers en passagiers;

- het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan.

 

BESLUIT

Op grond van voorgaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders om:

  • 1.

    een parkeerverbod in te stellen aan één zijde van de weg op een gedeelte van de weg Aan de Watermolen te Heythuysen door middel van plaatsing van het bord E1 van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990.

    Het betreft het gedeelte van de weg Aan de Watermolen vanaf de Biesstraat tot aan de zijweg Aan de Watermolen.

  • 2.

    een eenrichtingsweg in te stellen op de weg Aan de Watermolen te Heythuysen door middel van plaatsing van bord C3, C2 en C4 van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990. De eenrichting zal gesloten zijn vanaf de Busschopsweg richting Biesstraat (N279).

  • 3.

    te bepalen dat de onder “1” en “2” bedoelde tijdelijke verkeersmaatregelen uitsluitend gelden op de laatste zondag van de maand.

    Voor 2020 zijn dit de navolgende zondagen: 29 maart, 26 april, 31 mei, 28 juni, 26 juli, 30 augustus, 27 september en 25 oktober 2020.

    Voor 2021 zijn dit de navolgende zondagen: 28 maart, 25 april, 30 mei, 27 juni, 25 juli, 29 augustus, 26 september en 31 oktober 2021.

    Voor 2022 zijn dit de navolgende zondagen: 27 maart, 24 april, 29 mei, 26 juni, 31 juli, 28 augustus, 25 september en 30 oktober 2022.

    Voor 2023 zijn dit de navolgende zondagen: 26 maart, 30 april, 28 mei, 25 juni, 30 juli, 27 augustus, 24 september en 29 oktober 2023.

    Voor 2024 zijn dit de navolgende zondagen: 31 maart, 28 april, 26 mei, 30 juni, 28 juli, 25 augustus, 27 september en 25 oktober 2024.

    Mocht de kofferbakmarkt op een andere zondag vallen dan hierboven aangegeven, dan gelden deze verkeersmaatregelen ook op de gewijzigde dag of dagen.

  • 4.

    de verkeersborden en/of dranghekken met verkeersborden voor de tijdelijke verkeersmaatregelen dienen door de organiserende vereniging zelf te worden opgehaald op de gemeenteloods. De vereniging dient zelf de verkeersborden te plaatsen, op de aangegeven locatie naast de weg, zoals aangegeven op de bijgevoegde tekening. De organiserende vereniging dient de verkeersborden in werking te laten treden door het verkeersbord zichtbaar voor de weggebruikers te maken. Tussentijds dienen er door de vereniging controles plaats te vinden of de borden nog goed staan. Na afloop dienen de tijdelijke verkeersmaatregelen ook weer teruggebracht te worden naar de gemeenteloods.

 

De locatie van de diverse tijdelijke verkeersmaatregelen is aangegeven op de bij dit besluit behorende en zodanig gewaarmerkte tekening.

 

Heythuysen, 18 december 2019

Burgemeester en wethouders van Leudal

Namens dezen,

 

 

 

E.T.M. Janssen

Teamleider Projectbureau Ruimte

 

 

Bijlage

- Tekening TVB.2019/098 behorend bij dit besluit

 

Bezwaar en voorlopige voorziening

Tegen het besluit staat bezwaar open. Heeft u opmerkingen, vragen of wilt u meer weten over dit besluit, bel dan met mevrouw M. Smeets 0475-859000. Vindt u dat het besluit onjuist is, dien dan binnen zes weken een bezwaarschrift in en stuur dit naar burgemeester en wethouders van Leudal, postbus 3008,6093 ZG Heythuysen. Weet u niet zeker of u deze bezwaarschriftenprocedure wilt volgen of wilt u met ons overleggen over de oplossing voor uw probleem? Neem dan contact met ons op. Let op: overleg zo nodig hoe u de bezwaartermijn van zes weken veilig kunt stellen.

 

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en tenminste het volgende te bevatten:

- de naam en het adres van de indiener(s);

- de dagtekening;

- een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht, en

- de gronden van het bezwaar (motivering).

 

Indien een bezwaarschrift is ingediend is het mogelijk om daarnaast een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening in te dienen. Een dergelijk verzoek dient te worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. Het verzoek dient te zijn ondertekend en tenminste het volgende te bevatten:

- de dagtekening van het bezwaar;

- vermelding van de datum van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt;

- een opgave van de redenen waarom men zich met het besluit niet kan verenigen.

 

Bij het verzoek dient voorts een afschrift van het bezwaarschrift te worden overgelegd. Zo mogelijk wordt tevens een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft overlegd.

Naar aanleiding van het verzoek kan de bevoegde voorzieningenrechter een voorlopige voorziening treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

 

Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven. De griffier van de betrokken Rechtbank wijst de verzoeker na de indiening van diens verzoek op de verschuldigdheid van het griffierecht en bericht de verzoeker binnen welke termijn en op welke wijze het verschuldigd griffierecht moet worden voldaan.

Ingevolge het bepaalde in artikel 7:15 van de Algemene wet bestuursrecht kunt u voordat het bestuursorgaan op uw bezwaar heeft beslist verzoeken om vergoeding van de in verband met het bezwaar gemaakte kosten.

Naar boven