Besluit van de Autoriteit Consument en Markt van 5 december 2019, houdende wijziging van het Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging ACM 2013

De Autoriteit Consument en Markt,

Gelet op afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht, de artikelen 2, tweede lid, en 5, tweede lid, van de Instellingswet Autoriteit Consument en Markt en artikel 6 van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Autoriteit Consument en Markt;

Gezien de goedkeuring van de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging ACM 2013 wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1 wordt als volgt gewijzigd:

  • 1. De puntkomma aan het slot van onderdeel r wordt vervangen door een punt.

  • 2. Onderdelen s en t vervallen.

B

Artikel 6.1 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste en tweede lid wordt ‘bijlage B van het BBRA’ vervangen door ‘paragraaf 6.3 van de CAO Rijk’, vervalt ‘mandaat,’ en wordt ‘besluiten’ vervangen door ‘beslissingen’.

2. Het tweede lid, onderdeel d komt te luiden:

d. het aanbieden en het beëindigen van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde of bepaalde tijd;.

3. In het tweede lid vervallen onder verlettering van de onderdelen g en h tot e en f, de onderdelen e en f.

C

In artikel 6.2, eerste lid, wordt ‘bijlage B van het BBRA’ vervangen door ‘paragraaf 6.3 van de CAO Rijk’, vervalt ‘mandaat,’ en wordt ‘besluiten’ vervangen door ‘beslissingen’.

ARTIKEL II

  • 1. Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 januari 2020.

  • 2. Indien de Staatscourant waarin dit besluit wordt geplaatst, wordt uitgegeven na 1 januari 2020, treedt het in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst, en werkt terug tot en met 1 januari 2020.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 5 december 2019

De Autoriteit Consument en Markt, namens deze, overeenkomstig het door het bestuur op 5 december 2019 genomen besluit, T.M. Snoep bestuursvoorzitter

Tegen dit besluit kan degene, wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, binnen zes weken na de dag van bekendmaking van dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Autoriteit Consument en Markt, Directie Juridische Zaken, Postbus 16326, 2500 BH, Den Haag. In dit bezwaarschrift kan een belanghebbende op basis van artikel 71a, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht, de Autoriteit Consument en Markt verzoeken in te stemmen met rechtstreeks beroep bij de bestuursrechter.

TOELICHTING

Per 1 januari 2020 treedt de Wet normalisatie rechtspositie ambtenaren (Wnra) in werking. De Wnra bevat nieuwe regels over de rechtspositie van ambtenaren, waaronder ambtenaren die werkzaam zijn bij de Autoriteit Consument en Markt. Als gevolg van inwerkingtreding van de Wnra worden enkele bepalingen in de hoofdstukken 1 en 6 van het Besluit, organisatie, mandaat, volmacht en machtiging ACM 2013 aangepast.

Naar boven