Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ''Buitengebied Haaren, herziening Belversestraat 4-4a''

Logo Haaren

Haaren

Belversestraat 4 en 4a in Haaren, kadastraal bekend als gemeente Haaren, sectie D, nummers 2261 en 2417 (gedeeltelijk).

Burgemeester en wethouders maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Haaren in zijn vergadering van 12 december 2019 het bestemmingsplan ‘Buitengebied Haaren, herziening Belversestraat 4-4a’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan voorziet in het omzetten van een agrarische bestemming naar een woonbestemming. Daarbij wordt de agrarische bedrijfswoning omgezet naar een reguliere burgerwoning en mag ook een voormalig agrarisch gebouw (oranjerie) naar een reguliere burgerwoning verbouwd worden. Ten slotte wordt de voormalige stal op het perceel gesloopt om plaats te maken voor een vrijstaande burgerwoning.

Inzien stukken

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, het besluit tot vaststelling en de bijbehorende stukken liggen met ingang van dinsdag 24 december 2019 gedurende zes weken (tot en met maandag 3 februari 2020) ter inzage. Het plan is te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en onze website www.haaren.nl. Hier klikt u onder het kopje “Wonen en (ver)bouwen” op “Bestemmingsplannen” en zo komt u bij het bestemmingsplan. Indien u het plan raadpleegt via www.ruimtelijkeplannen.nl, kunt u zowel op het adres zoeken als op het planidentificatienummer. Het planidentificatienummer voor dit plan is NL.IMRO.0788.BP18BGBelversest4a-VA01. Ten slotte zijn de stukken tijdens de openingstijden in te zien aan de balie van de Gemeentewinkel. Om deze documenten in te zien moet u vooraf een afspraak maken. Hiervoor kunt u bellen naar (0411-) 62 72 82.

Beroep

Gedurende de beroepstermijn (woensdag 25 december 2019 tot en met dinsdag 4 februari 2020) kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen het besluit van de gemeenteraad tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • 1.

    een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad in te dienen;

  • 2.

    iedere belanghebbende, voor zover het beroep is gericht tegen de door de gemeenteraad in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen.

Het besluit van de gemeenteraad tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn van zes weken. Bovengenoemden kunnen indien zij beroep instellen tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dit geval treedt de besluitvorming niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

 

Haaren, 23 december 2019

Burgemeester en wethouders van Haaren

Naar boven