Ontwerp bestemmingsplan Vlijtsepark - Remeha- en Kwekerijlocaties en concept beeldkwaliteitsplan

Logo Apeldoorn

 

Ontwerp bestemmingsplan Vlijtsepark - Remeha- en Kwekerijlocaties

Van 19 december 2019 tot en met 29 januari 2020 ligt het ontwerp van het bestemmingsplan Vlijtsepark - Remeha- en Kwekerijlocaties met identificatiecode NL.IMRO.0200.bp1350 -ont1 ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan betreft het voornemen de voormalige terreinen van de gemeentelijke Kwekerij en de Remeha-fabriek welke deel uitmaken van het ‘Vlijtsepark’ (het deel van de Kanaalzone tussen het Apeldoorns Kanaal en Marialust) te transformeren naar een kwalitatief hoogwaardig woongebied. Het nieuwbouwplan voorziet in maximaal 92 woningen, waarvan 46 grondgebonden woningen en 46 appartementen. Daarnaast worden 2 woningen mogelijk gemaakt in de bestaande boerderij. De gemeenteraad is niet van plan een exploitatieplan vast te stellen.

Tijdens de periode waarin het ontwerp-bestemmingsplan ter inzage ligt kan iedereen een zienswijze over het ontwerp-bestemmingsplan geven. Dat kan op de volgende manieren:

  • schriftelijk: stuur uw zienswijze naar de gemeenteraad, Postbus 9033, 7300 ES Apeldoorn, onder vermelding van 'zienswijze over ontwerp bestemmingsplan Vlijtsepark - Remeha- en Kwekerijlocaties '. De zienswijzenbrief moet door u ondertekend zijn en ten minste uw naam, adres en woonplaats en indien mogelijk ook uw telefoonnummer bevatten.

  • mondeling: maak een afspraak met mevrouw M. Kuipers, tel. (055) 580 2482.

  • digitaal: vul het formulier in op onze website, www.apeldoorn.nl/reactiebestemmingsplan (inloggen met DigiD).

Het indienen van digitale zienswijzen via e-mail is niet mogelijk.

Voor (een deel van) de in dit plan opgenomen ontwikkelingen is ook een hogere grenswaarde als bedoeld in de Wet geluidhinder vereist. Het ontwerpbesluit tot vaststelling van de hogere grenswaarde ligt tegelijkertijd met het bestemmingsplan ter inzage.

Concept beeldkwaliteitsplan Park Marialust Apeldoorn, stedenbouwkundig ontwerp en richtlijnen voor beeldkwaliteit

Vanaf 19 december 2019 tot en met 29 januari 2020 ligt het concept van het beeldkwaliteitsplan Park Marialust Apeldoorn, stedenbouwkundig ontwerp en richtlijnen voor beeldkwaliteit ter inzage.

Het concept-beeldkwaliteitsplan heeft dezelfde begrenzing als het bestemmingsplan. In dit beeldkwaliteitsplan zijn de gebiedsgerichte welstandscriteria opgenomen, waaraan wij aanvragen om omgevingsvergunningen voor het bouwen zullen toetsen.

Tijdens de periode waarin het concept-beeldkwaliteitsplan ter inzage ligt kan iedereen er een reactie op geven. Dat kan op de volgende manieren:

  • schriftelijk: stuur uw reactie naar de eenheid Ruimtelijke Leefomgeving, Postbus 9033, 7300 ES Apeldoorn, onder vermelding van reactie op ‘beeldkwaliteitsplan Park Marialust Apeldoorn, stedenbouwkundig ontwerp en richtlijnen voor beeldkwaliteit '. De brief moet door u ondertekend zijn en ten minste uw naam, adres en woonplaats en indien mogelijk ook uw telefoonnummer bevatten.

  • mondeling: maak een afspraak met de heer J. Nuijens, j.nuijens@apeldoorn.nl

Het digitale bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan zijn te raadplegen via onze website www.apeldoorn.nl/inzage, onder het kopje Ter inzage, Bestemmingsplannen.

Het ontwerp-bestemmingsplan en het concept-beeldkwaliteitsplan liggen ook ter inzage bij het Omgevingsloket. De medewerkers van het Omgevingsloket kunnen u meer vertellen over het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan. Bij het Omgevingsloket kunt u alleen op afspraak terecht. Informatie over het maken van een afspraak en over de locatie van het Omgevingsloket vindt u op www.apeldoorn.nl/stadhuis.

Apeldoorn, 18 december 2019

Naar boven