Regeling van de Minister voor Milieu en Wonen, van 19 december 2019, nr. IENW/BSK-2019/263455, houdende vaststelling van het subsidieplafond op grond van de Subsidieregeling sanering verkeerslawaai voor het jaar 2020

De Minister voor Milieu en Wonen,

Gelet op artikel 4, tweede lid, van de Kaderwet subsidies I en M en artikel 8, eerste lid, van het Kaderbesluit subsidies I en M,

BESLUIT:

ARTIKEL I

Artikel 19a van de Subsidieregeling sanering verkeerslawaai komt te luiden:

Artikel 19a

  • 1. Het subsidieplafond voor het tijdvak van 1 januari 2019 tot en met 31 december 2019 wordt vastgesteld op € 22.690.000,00.

  • 2. Het subsidieplafond voor het tijdvak van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2020 wordt vastgesteld op € 20.702.000,00.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Milieu en Wonen, S. van Veldhoven-van der Meer

TOELICHTING

Subsidieplafond 2019 en 2020

Met deze wijziging van de subsidieregeling wordt het subsidieplafond voor de periode van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2020 vastgesteld.

Ook wordt het subsidieplafond voor de periode van 1 januari 2019 tot en met 31 december 2019 verhoogd. Dit is noodzakelijk in verband met de afronding van enkele lopende projecten en mogelijk door verschuivingen op dezelfde begrotingspost.

Gevolgen van de wijziging

De subsidieregeling wordt vooral gebruikt door gemeenten en in een enkel geval door een provincie. De wijziging van de subsidieregeling heeft geen gevolgen voor de bestuurlijke lasten van gemeenten en provincies. De wijziging van de subsidieregeling heeft naar haar aard ook geen gevolgen voor de administratieve lasten voor burgers.

De financiële gevolgen voor de rijksoverheid van de onderhavige wijziging van de subsidieregeling vallen binnen de kaders van de rijksbegroting. Er wordt jaarlijks een subsidieplafond vastgesteld voor de sanering van verkeerslawaai.

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

De inwerkingtreding van de onderhavige regeling wijkt af van de in het Kabinetsstandpunt inzake vaste verandermomenten en minimuminvoeringstermijn neergelegde uitgangspunten. Het betreft onder meer de wijziging van een subsidieplafond waarvoor afwijking in dat kabinetsstandpunt wegens uitzonderingsgrond 1 (de regelgeving heeft een directe relatie met andere jaarindelingen, zoals het subsidiejaar, en de doelgroepen zijn gebaat bij een spoedige inwerkingtreding) in dit geval is toegestaan.

De Minister voor Milieu en Wonen, S. van Veldhoven-van der Meer

Naar boven