Ontwerpbestemmingsplan Uitbreiding Compagnie Oost

Logo Veenendaal

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan Uitbreiding Compagnie Oost met ingang van 19 december 2019, zes weken ter inzage ligt (dus tot en met 29 januari 2020) in het gemeentehuis. Dit op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening. Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken is ook digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Deze publicatie dient tevens te worden opgevat als de kennisgeving als bedoeld in artikel 1.3.1. Bro (melding voornemen bestemmingsplanherziening). Voor bovengenoemd bestemmingsplan is geen milieueffectrapport opgesteld.

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in de toevoeging van enkele percelen aan het bedrijventerrein Compagnie Oost. De percelen liggen aan de oostzijde van het bedrijventerrein en worden aan de oostzijde begrensd door de Rondweg-oost. Het plan voorziet in de mogelijkheid tot uitbreiding van het naastgelegen bedrijfsperceel. Het voornemen bestaat het gebied in te vullen met een aantal bedrijfsgebouwen in een campusachtige opzet. Tevens is er de mogelijkheid tot de bouw van een parkeergarage. Een perceel in de zuidoosthoek wordt (conserverend) bestemd voor Groen. De mogelijkheid bestaat om via een wijzigingsbevoegdheid aan dit perceel de bestemming ‘Bedrijf’ toe te kennen.

Geen exploitatieplan

Het verhaal van de kosten voor de realisering van het ontwerpbestemmingsplan is via de grondexploitatie geregeld en verzekerd. Daarom is voor het plangebied geen exploitatieplan opgesteld.

Ontwerp-beeldkwaliteitsplan

De gemeentelijke Welstandsnota bevat geen welstandscriteria voor (her-)ontwikkelingslocaties die de bestaande ruimtelijke structuur en karakteristiek doorbreken en waarvoor het ter plaatse geldende bestemmingsplan ook geen ruimte laat. Bij nieuwe projecten worden daarom in een vroeg stadium aanvullende welstandscriteria geformuleerd die als toetsingskader voor de bebouwing in het nieuwe project gaan gelden. Ten behoeve van dit project is een ontwerp-beeldkwaliteitsplan opgesteld: “Beeldkwaliteitsplan Oksel A-12/Rondweg-oost” (hierna BKP). Het BKP wordt na overleg met de welstandscommissie en inspraak door de gemeenteraad vastgesteld als aanvullende welstandscriteria waaraan de bouwaanvragen zullen worden getoetst.

Wilt u een zienswijzereactie hierop geven?

Binnen de genoemde termijn kan een ieder naar keuze digitaal, schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan of een inspraakreactie op het BKP kenbaar maken bij de gemeenteraad van Veenendaal. Digitaal via www.veenendaal.nl/zienswijze en schriftelijk via postbus 1100, 3900 BC Veenendaal, beide o.v.v. ‘zienswijze Uitbreiding Compagnie Oost – z-1580191’, Als u mondeling uw zienswijze c.q. inspraakreactie kenbaar wilt maken, kunt u – ook binnen genoemde termijn – een afspraak maken met de heer J. van Manen van de afdeling Wonen en Leven, telefoonnummer (0318) 538 538.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over het indienen van zienswijzen of het ontwerpbestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer J. van Manen van de afdeling Wonen en Leven via bovengenoemd telefoonnummer.

 

Naar boven