Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied 2013 (incl. Lint Oosteind), herziening 14 (Hoge Dijk 82)

Logo Oosterhout

Ontwerpbesluit tot vaststelling hogere waarde maximaal toelaatbare geluidsbelasting Wet geluidhinder

 

Burgemeester en wethouders van Oosterhout maken bekend, dat het ontwerpbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Buitengebied 2013 (incl. lint Oosteind), herziening 14 (Hoge Dijk 82), met de hierbij behorende stukken, waaronder het ontwerpbestemmingsplan zelf (NL.IMRO.0826.BSPhz14BG2014-ON01), ter inzage ligt.

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in de sanering van de bestaande boerderij met bedrijfswoning en het planologisch mogelijk maken van een nieuwe burgerwoning aan Hoge Dijk 82 te Oosteind. Het betreft één woning gelegen op het kadastraal perceel gemeente Oosterhout sectie V, nummer 645 en 1432. Het voormalig agrarisch bedrijf is gelegen in de lintbebouwing van de Groenstraat / Hoge Dijk en grenst aan de achterzijde aan het polderlandschap. Direct rondom het plangebied liggen voornamelijk open weilanden en akkers. De ruimtelijke structuur van de Groenstraat/Hoge Dijk bestaat uit lintbebouwing. Aan de voorzijde ligt het woonhuis en de tuin, daar achter de stallen en de bijgebouwen. Voor dit bestemmingsplan wordt geen exploitatieplan vastgesteld omdat het wettelijk kostenverhaal is geregeld via een gesloten anterieure overeenkomst.

Binnen het plangebied is de geluidsbelasting als gevolg van wegverkeerslawaai hoger dan de wettelijke voorkeurswaarde. De maximale ontheffingswaarde wordt niet overschreden. Burgemeester en wethouders willen een ontheffing verlenen van de voorkeurswaarde via een besluit hogere waarde. Het ontwerpbesluit tot vaststelling hogere waarde Wet geluidhinder, met bijbehorende stukken ligt ook ter inzage.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit liggen van donderdag 7 februari 2019 tot en met woensdag 20 maart 2019 ter inzage in de publiekshal van het stadhuis. Vanaf donderdag 7 februari 2019 kunt u de stukken ook digitaal raadplegen via de gemeentelijke website www.oosterhout.nl of via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen

Van donderdag 7 februari 2019 tot en met woensdag 20 maart 2019 kunt u mondeling of schriftelijk een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en/of ontwerpbesluit hogere waarden naar voren brengen.

Een schriftelijke zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan stuurt u aan de gemeenteraad van Oosterhout, Postbus 10150, 4900 GB Oosterhout onder vermelding van “Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Buitengebied 2013 (incl. lint Oosteind), herziening 14 (Hoge Dijk 82)”.

Een schriftelijke zienswijze op het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde stuurt u aan het college van burgemeester en wethouders van Oosterhout, Postbus 10150, 4900 GB Oosterhout onder vermelding van “Zienswijze ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde Wet geluidhinder”.

Het is niet mogelijk om digitaal zienswijzen in te dienen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw C.A. Rodenburg van de afdeling Stadsontwikkeling, telefoonnummer 14 0162.

Informatie

Heeft u nog vragen, neemt u dan contact op met de gemeente, telefoonnummer 14 0162.

Oosterhout, 6 februari 2019

Naar boven