Gemeente Amsterdam - Ontwerpbestemmingsplan - Jan Evertsenstraat-West, deelgebied Tennispark

Logo Amsterdam

Ontwerpbestemmingsplan Jan Evertsenstraat-West, deelgebied Tennispark

Burgemeester en wethouders van gemeente Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wet geluidhinder het volgende bekend. Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 17 december 2019 het ontwerpbestemmingsplan “Jan Evertsenstraat-West, deelgebied Tennispark” en het bijbehorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden zoals bedoeld in de Wet geluidhinder vrijgegeven voor terinzagelegging.

Ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan Jan Evertsenstraat-West, deelgebied Tennispark is gelegen in stadsdeel Nieuw-West, in het zuidoosten van de wijk Slotermeer. De locatie bevindt zich op het uiterste westelijke punt van de Jan Evertsenstraat. Het plangebied wordt begrensd door de Burgemeester Cramergracht aan de westzijde, de Jan Evertsenstraat aan de zuidzijde, de Ringspoorbaan aan de oostzijde en de woningen aan de August Vermeylenstraat aan de noordzijde. Het bestemmingsplan maakt de bouw van maximaal 500 woningen, tennisbanen en een alles-in-een-school mogelijk. In dit gebied zijn nu alleen tennisbanen aanwezig.

Ontwerpbesluit hogere waarde

De voorkeurswaarden voor geluid zoals aangegeven in de Wet geluidhinder worden binnen het plangebied overschreden. Omdat geluidsreducerende maatregelen aan de bron, in het overdrachtsgebied of aan de ontvangstzijde onvoldoende doeltreffend dan wel bezwaarlijk zijn, is het noodzakelijk om hogere waarden vast te stellen.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende stukken en het ontwerp hogere waarden besluit liggen met ingang van donderdag 19 december 2019 tot en met 29 januari 2020 ter inzage op het Stadsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.amsterdam.nl/adressengids/stadsloketten/stadsloket-centrum

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is: NL.IMRO.0363.F1901BPGST-OW01.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam , naar keuze schriftelijk (waar de voorkeur naar uitgaat) of mondeling maar niet per email, met vermelding van het onderwerp: “zienswijze ontwerpbestemmingsplan Jan Evertsenstraat-West, deelgebied Tennispark”. Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kunnen worden ingebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam, per adres: rve Ruimte & Duurzaamheid, t.a.v. mw. mr. N.Berg, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van gemeente Amsterdam, naar keuze schriftelijk (waar de voorkeur naar uitgaat) of mondeling maar niet per email, met vermelding van het onderwerp: “zienswijze hogere waarden Jan Evertsenstraat-West, deelgebied Tennispark”. Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden kunnen worden ingebracht bij burgemeester en wethouders van Amsterdam. Per adres: rve Ruimte en Duurzaamheid, t.a.v. mw. mr. N. Berg, postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere waarden kan contact worden opgenomen met mw. N.Berg, Ruimte & Duurzaamheid, team juridische Planvorming, telefoonnummer 14 020.

 

Amsterdam, 18 december 2019, college van burgemeester en wethouders

Peter Teesink

gemeentesecretaris

Femke Halsema

burgemeester

Naar boven