Bestemmingsplan "Wijnjewoude / Klein Groningen" gewijzigd vastgesteld

Logo Opsterland

Burgemeester en wethouders van Opsterland maken bekend dat het door de gemeenteraad op 11 november 2019 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan "Wijnjewoude / Klein Groningen" (plannummer NL.IMRO.0086.17BPKom-0301) met ingang van donderdag 19 december 2019 gedurende zes weken ter inzage ligt. U kunt het digitale plan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale plan is eveneens in te zien via de gemeentelijke website www.opsterland.nl door middel van een link naar www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast is een afdruk van het digitale plan in te zien bij de receptie van het gemeentehuis, Hoofdstraat 82 te Beetsterzwaag.

 

Strekking van het bestemmingsplan

Het dorp Wijnjewoude en de bebouwing van en rond Klein Groningen vormen het plangebied. De begrenzing is hierbij afgestemd op de begrenzing van het bestemmingsplan "Buitengebied" (30 juni 2014). Het plan heeft tot doel om het plangebied van een actuele juridisch-planologische regeling te voorzien. Daarmee herziet dit plan de beheersverordening "Wijnjewoude / Klein Groningen" (vastgesteld op 14 april 2014).

 

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerp

Bij de vaststelling van het plan zijn zowel in de planverbeelding als in de planregels een aantal wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp. Zo is de planverbeelding aangepast voor de percelen Mounleane 14GA01 en Klein Groningen 10GA01 te Wijnjewoude (voor een tweetal gasdrukmeet- en regelstations). Daarnaast is ook de nieuwe situatie als gevolg van de op 20 mei 2019 (besluitnummer OV-2018-6263) verleende en onherroepelijk geworden omgevingsvergunning voor het realiseren van een sanitaire voorziening met gemeenschappelijke ruimte en de herinrichting van het terrein van de voormalige zuivelfabriek te Klein Groningen in de planverbeelding opgenomen. Ook zijn de planregels voor zover noodzakelijk op deze aanpassingen afgestemd. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verder verwezen naar de bijlagen 3 en 4 bij het raadsvoorstel, te raadplegen bij de documenten van het bestemmingsplan.

 

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de termijn dat het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ter inzage ligt, kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voorwaarde voor het instellen van beroep is dat de belanghebbende een zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan heeft ingebracht, tenzij hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan of dat de beroepsgrond een wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan betreft. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen deze termijn een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Digitaal beroep

Met uw elektronische handtekening (DigiD) kunt u eventueel digitaal een beroepschrift of een verzoek om een voorlopige voorziening indienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/.

 

Volgens de wettelijke regels bevat het beroepschrift ten minste: de dagtekening, uw naam, adres en handtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht (zo mogelijk met een kopie daarvan); de gronden van het beroep. Verder zendt u een kopie mee van de zienswijze die u tegen het ontwerp bestemmingsplan hebt ingediend of u geeft een toelichting waarom u niet in de gelegenheid was een zienswijze in te dienen.

 

Beetsterzwaag, 18 december 2019

Naar boven