Ontwerpbestemmingsplan Malburgen - Vlierstraat + m.e.r.-beoordelingsbesluit

Logo Arnhem

 

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat ter inzage ligt

het ontwerpbestemmingsplan Malburgen - Vlierstraat

landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.961-0201.

Plangebied

Het plangebied ligt in de wijk Malburgen - West. De locatie wordt begrensd door de Gelderse Rooslaan aan de zuidzijde, de Vlierstraat aan de oostzijde, een groenzone aan de noordzijde en de Bethel Pinksterkerk aan de westzijde.

Aanleiding en doel

Woningbouwcorporatie Volkshuisvesting is voornemens om samen met ontwikkelaar Ter Steege grondgebonden woningen te realiseren aan de Vlierstraat in Malburgen-West. Het terrein is gelegen tussen de Bethel Pinksterkerk en de Vlierstraat. Op deze locatie stond tot circa tien jaar geleden de Pastoor van Arsschool. Deze school is nu gevestigd in de nieuw gebouwde brede school (MFC) De Spil. Na de sloop van de school is het gebied tijdelijk ingezaaid en wacht het op de transformatie tot woongebied conform het vastgestelde Ontwikkelingsplan Malburgen uit 1998. Het plan is om aan de oostzijde van de kerk 23 grondgebonden woningen te realiseren. Tevens wordt het mogelijk gemaakt om de huidige pastorie te transformeren naar één woning.

De beoogde ontwikkeling past niet in het geldende bestemmingsplan 'Malburgen - West 2010'. Daarom is een herziening van dit bestemmingsplan nodig.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan Malburgen - Vlierstraat ligt met ingang van 19 december 2019 tot en met 29 januari gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage bij de receptie van het Stadskantoor van de gemeente Arnhem aan de Eusebiusbuitensingel 53.

Het bestemmingsplan is met ingang van 19 december 2019 ook op internet in te zien (technische storing voorbehouden).

De interactieve digitale verbeelding van het plan is te raadplegen op het webadres:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.961-0201

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/documents/NL.IMRO.0202.961-0201/

 

Besluit geen milieueffectrapport op te stellen

Het college van burgemeester en wethouders van Arnhem heeft in haar vergadering van 10 december 2019 besloten om, op basis van de uitgevoerde milieuonderzoeken besloten, voor de ontwikkeling van 23 woningen aan de Vlierstraat in Malburgen-West geen milieueffectrapport op te stellen.

Dit besluit ligt gelijktijdig met het hierboven vermelde ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Aangezien dit besluit op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht het karakter heeft van een voorbereidingshandeling staat hiertegen geen separaat bezwaar of beroep open. Een eventuele reactie op dit besluit kunt u geven in het kader van de procedure van het bestemmingsplan.

 

Zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 9029, 6800 EL Arnhem).

Informatie

Voor informatie over het ontwerpbestemmingsplan en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer Elshof, tel. nr.: 026 3774664

 

Arnhem, woensdag 18 december 2019

Naar boven