Bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan Kollum Dorp – Westenstein Eiland is vastgesteld

Logo Noardeast-Fryslân

Op 4 december 2019 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Kollum Dorp – Westenstein Eiland (NL.IMRO.1970.BPKoWestenstein-VA01) en het beeldkwaliteitsplan voor vrije kavels Westenstein-Eiland vastgesteld.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van 55 woningen in de 2e fase van de wijk Westenstein te Kollum. Tevens wordt de watergang aan de westkant van het plangebied verbreed en komt de obstakelvrije zone behorende bij de hoofdwatergang in het plangebied te vervallen als gevolg van het verleggen van de hoofdwatergang.

De globale begrenzing van het plangebied is aan de west- en noordkant het buitengebied, aan de oostkant de percelen van De Dellen 9 tot en met De Anjen 14 en aan de zuidkant De Anjen, te Kollum.

In de toelichting zijn aanpassingen gedaan:

- In paragraaf 5.3 Water is een alinea over drooglegging toegevoegd;

- In paragraaf 5.7 Ecologie is een alinea over de stikstofdepositie op relevante natura 2000-gebieden als gevolg van het bestemmingsplan toegevoegd. De hierbij behorende bijlagen zijn als bijlage bij de toelichting opgenomen;

- In de bijlage Beeldkwaliteitsplan is in het hoofdstuk Projectmatige woningbouw, de alinea over de kavelnummers   

Beeldkwaliteitsplan

Voor de vrije kavels in het plangebied van Westenstein-Eiland is een beeldkwaliteitsplan opgesteld. Dit plan biedt een toetsingskader voor bouwaanvragen. Het beeldkwaliteitsplan wordt onderdeel van de welstandsnota.  

In het Beeldkwaliteitsplan is het hoofdstuk Projectmatige woningbouw gewijzigd. Hierin is de alinea over de kavelnummers 45-46 en 47-48 aan de Warren en de kavelnummers 51-52 en 53-54 aan de Weerstallen verwijderd.

 

Het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan inzien

U kunt het bestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en vaststellingsbesluit met bijbehorende stukken tot het einde van de beroepstermijn zonder afspraak bekijken tijdens de openingstijden in de gemeentehuizen in Kollum (Van Limburg Stirumweg 18, 9291 KB Kollum) en Dokkum (Koningstraat 13, 9101 LP te Dokkum). Kunt u niet tijdens de openingstijden? Dan kunt u telefonisch een afspraak maken voor een ander tijdstip.

U kunt het bestemmingsplan ook bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Beeldkwaliteitsplan

Het Beeldkwaliteitsplan treedt in werking op de eerste dag na publicatie en zal onderdeel uit gaan maken van de Welstandnota. Op grond van artikel 8:3 lid 1 Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit geen beroep worden ingesteld. Het is ook niet mogelijk om tegen dit besluit bezwaar te maken.

 

Wilt u reageren op het bestemmingsplan?

Tot en met woensdag 29 januari 2020 kunt u een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500EA Den Haag).

Beroep indienen kan alleen als u:

  • 1.

    belanghebbende bent en een zienswijze heeft ingediend op het ontwerpbestemmingsplan;

  • 2.

    belanghebbende bent en geen zienswijze heeft ingediend, maar kunt aantonen dat u daartoe niet in staat bent geweest.

Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u een voorlopige voorziening aanvragen.

Voor meer informatie over de beroepsprocedure en voorlopige voorziening, kunt u kijken op:

https://www.raadvanstate.nl/bestuursrechtspraak/ 

 

Vragen?

Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met het team Romte, telefoon: 0519-298888

Naar boven