Ontgrondingenwet aanvraag van Xella Nederland BV, Rijkswaterstaat

Besluit

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat geeft, ingevolge artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, kennis van het voornemen om positief te beschikken op de aanvraag van Xella Nederland BV om een wijziging van een vergunning op grond van de Ontgrondingenwet.

De wijziging betreft het verlengen van de vergunning voor winnen van zand nabij het eiland De Schelp in het Gooimeer met 10 jaar, tot 31 december 2030.

De ontwerpvergunning heeft van 16 mei 2019 tot en met 26 juni 2019 ter inzage gelegen. In deze periode zijn er 17 zienswijzen ontvangen. Naar aanleiding van de binnengekomen zienswijzen is de belangenafweging aangevuld.

Ter inzage legging

Het besluit alsmede de ter zake zijnde stukken liggen van 20 december 2019 t/m 31 januari 2020 tijdens kantooruren ter inzage op de volgende adressen:

  • Rijkswaterstaat Midden-Nederland, Zuiderwagenplein 2 te Lelystad;

  • Gemeente Gooise Meren, Brinklaan 35 te Bussum.

Beroep

Tegen bovengenoemd besluit kan binnen de bovengenoemde termijn beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag, worden ingesteld door belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerp en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen het ontwerp.

Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en ten minste het volgende te bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van de beschikking, waarop het verzoek is gericht, in ieder geval de vermelding van het bestuursorgaan dat de beschikking heeft afgegeven en zo mogelijk datum en kenmerk van de beschikking;

  • d. de gronden van het beroep.

Indiening van het beroep kan ook via de site: http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Indien het beroep in een vreemde taal is gesteld en een vertaling voor een goede behandeling van het beroep noodzakelijk is, dient de indiener zorg te dragen voor een vertaling.

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen kan tijdens kantooruren contact worden opgenomen met de heer Pabbruwee van Rijkswaterstaat Midden-Nederland, telefoonnummer 06 – 10 928 948.

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT, namens deze, wnd. Hoofd van de afdeling Vergunningverlening Rijkswaterstaat Midden-Nederland H. Barske

Naar boven