Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 21 november 2019, nr. 17731306, tot wijziging van de Subsidieregeling cultuurbegeleider primair en speciaal onderwijs in verband met indexatie van de subsidiebedragen voor vervangingskosten van leraren

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Gelet op artikel 4 van de Wet overige OCW-subsidies en artikel 1.3 van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 4, derde lid, van de Subsidieregeling cultuurbegeleider primair en speciaal onderwijs wordt ‘€ 37,79’ vervangen door ‘€ 40,89’ en wordt ‘€ 39,58’ vervangen door ‘€ 43,02’.

ARTIKEL II

De bedragen die golden op grond van artikel 4, derde lid, van de Subsidieregeling cultuurbegeleider primair en speciaal onderwijs, zoals dat luidde voor 1 januari 2019, blijven van toepassing met betrekking tot subsidies die voor die datum zijn verstrekt.

ARTIKEL III

Deze regeling treedt in werking met ingang van de eerste dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst, en werkt terug tot en met 1 januari 2019.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, I.K. van Engelshoven

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, A. Slob

TOELICHTING

De uurtarieven voor de subsidie voor de vervangingskosten van leerkrachten om de cursus cultuurbegeleider primair en speciaal onderwijs te kunnen volgen worden jaarlijks geïndexeerd. De uurtarieven zijn vastgesteld op basis van de Regeling personele bekostiging primair onderwijs 2018-2019.

De regeling werkt terug tot en met 1 januari 2019. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat de verhoogde uurtarieven van toepassing zijn op alle in 2019 verstrekte subsidies.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, I.K. van Engelshoven

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, A. Slob

Naar boven