Uitwerkingsplan – en wijzigingsplan “Nieuwe Vesting, deelplan Paravicini” vastgesteld

Logo Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom maakt bekend dat zij bij besluit van 10 december 2019 het uitwerkingsplan en wijzigingsplan “Nieuwe Vesting, deelplan Paravicini” met plannummers: NL.IMR0.0748.UP189i-0301 en NL.IMRO.0748.WP189j-0301 gewijzigd hebben vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied ligt ten noorden van het Havenkwartier en ten zuiden van de Theodorushaven en wordt globaal begrensd door de straten Maskeplaats, Boerevest en Van Gorkumweg.

Aanleiding/doel

De ontwikkeling van de woonwijk Nieuwe Vesting is planologisch geregeld met een zogeheten globaal bestemmingsplan waarin een uitwerkingsplicht is opgenomen.

Voor het plangebied genaamd “Paravicini” is nu een plan ontwikkeld met twee gebouwen en daarbij behorende parkeerplaatsen. Het eerste gebouw bevat circa 22 zorgwoningen voor dementerenden. Het andere gebouw bevat circa 28 appartementen waar zorg bij-in kan worden gekocht. Het uitwerkingsplan “Nieuwe Vesting, deelplan Paravicini” bevat de planologische regeling om deze ontwikkeling mogelijk te maken.

De ontwikkeling vergt daarnaast een zeer beperkte aanpassing van de grenzen van de uit te werken woonbestemming. Het wijzigingsplan dat gelijktijdig met het uitwerkingsplan ter inzage heeft gelegen voorziet hierin. De beperkte aanpassing is nodig om te komen tot een zorgvuldige stedenbouwkundig inpassing en doet geen afbreuk aan de doelstellingen en de stedenbouwkundige hoofdstructuur van het plan.

Wijzigingen

Bij de vaststelling zijn ten opzichte van het ontwerpuitwerkingsplan twee wijzigingen doorgevoerd. Dit betreffen:

- Paragraaf 5.5 ‘Stikstof’ van de toelichting van het uitwerkingsplan. Hierin zijn de uitkomsten van de uitgevoerde berekening met de AERIUS Calculator opgenomen.

- Paragraaf 4.10 ‘Water’ van de toelichting van het uitwerkingsplan. Onder het kopje ‘advies waterbeheerder’ is de zin in de opsomming bij de derde bullet gewijzigd.

Ter inzage

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan en het wijzigingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 19 december 2019 gedurende zes weken (tot en met 29 januari 2020) voor een ieder ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor aan de Jacob Obrechtlaan 4 in Bergen op Zoom. Het uitwerkingsplan en wijzigingsplan zijn vanaf dat moment ook digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website 'www.bergenopzoom.nl > Wonen, (ver)bouwen en verkeer > Bouwen en verbouwen > ‘Bestemmingsplannen’ > ‘Bestemmingsplannen/beheersverordeningen’ > ' Vastgesteld bestemmingsplannen'.

Daarnaast zijn beide plannen raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder de plancodes NL.IMR0.0748.UP189i-0301 en NL.IMRO.0748.WP189j-0301.

Beroep 

Gedurende de genoemde periode van zes weken kan tegen het besluit tot vaststelling van beide plannen, schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ‘s -Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij het college hebben ingediend, dan wel door belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze ingediend hebben. Daarnaast kan beroep worden ingesteld tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld. 

Crisis – en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de hiervoor genoemde termijn van 6 weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Inwerkingtreding 

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan en wijzigingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde plan niet. Wanneer sprake is van een spoedeisend belang kan degene die een beroepschrift heeft ingediend tevens een schriftelijk verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, op bovenstaand adres. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het plan opgeschort totdat op het verzoek is beslist. 

Naar boven