Ontwerp uitwerkingsplan ‘Appartementen De Vechtspille’ en ontwerpbeschikking omgevingsvergunning voor de bouw een appartementencomplex aan De Vechtspille 1 t/m 25 (doorlopend) in Hardenberg

Logo Hardenberg

Vanaf donderdag 19 december 2019 liggen het ontwerpuitwerkingsplan ‘Appartementen De Vechtspille’ en de ontwerpbeschikking omgevingsvergunning voor de bouw van een appartementencomplex aan De Vechtspille 1 t/m 25 (doorlopend) in Hardenberg. De laatste dag van de termijn is woensdag 29 januari 2020.

Coördinatieregeling

De gemeenteraad heeft op 27 mei 2014 de ‘Coördinatieverordening Wro Hardenberg’ vastgesteld. Deze verordening maakt het mogelijk om de procedure voor de omgevingsvergunning en het uitwerkingsplan te combineren. Dit betekent dat de voorbereiding, bekendmaking en vaststelling van de besluiten wordt gebundeld. Tegen de vaststelling van de besluiten (het uitwerkingsplan en de omgevingsvergunning) dient in één keer beroep te worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Daarom wordt nu, gelijktijdig met het ontwerp van het uitwerkingsplan, een ontwerp van de te verlenen omgevingsvergunning ter inzage gelegd.

Uitwerkingsplan

Het uitwerkingsplan heeft betrekking op een perceel tegenover de Kruserbrink 46 t/m 68 in Hardenberg (genoemd De Vechtspille) en voorziet in de bouw van een appartementencomplex.

Omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning heeft betrekking op de aanvraag om een omgevingsvergunning voor de bouw van een appartementencomplex.

Waar ter inzage?

Het ontwerpuitwerkingsplan en de ontwerpbeschikking omgevingsvergunning worden met ingang van donderdag 19 december 2019 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

Zienswijzen indienen

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen op de volgende manieren over het uitwerkingsplan met de milieueffectrapportage en de ontwerpbeschikking omgevingsvergunning met een zienswijze reageren:

  • -
  • -

    Schriftelijk: via een brief aan Raad van de gemeente Hardenberg, Postbus 500, 7770 BA Hardenberg, onder vermelding van 'zienswijze ontwerpuitwerkingsplan en ontwerpvergunning De Vechtspille Hardenberg’.

  • -

    Mondeling: na een afspraak bij de Publieksdienst via het telefoonnummer 14 0523. 

Het niet of niet tijdig indienen van een zienswijze heeft gevolgen voor de ontvankelijkheid van het beroep bij de bestuursrechter. Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en men belanghebbende is.

Hardenberg, 18 december 2019

Naar boven