Omgevingsvergunning en verklaring van geen bedenkingen Kasteellaan 2 Herkenbosch

Logo Roerdalen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Roerdalen maken ingevolge artikel 3.10 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) bekend dat zij een omgevingsvergunning voor de uitbreiding van de voorburcht buiten het bouwvlak van kasteel Daelenbroeck Kasteellaan 2 in Herkenbosch hebben verleend. De gemeenteraad heeft in de vergadering van 4 juli 2019 besloten om naar aanleiding van de betreffende aanvraag omgevingsvergunning een ontwerp verklaring van geen bedenkingen te verlenen. Omdat er geen zienswijzen zijn gediend tegen de ontwerp omgevingsvergunning en de ontwerp verklaring van geen bedenkingen kan de afgegeven ontwerp verklaring van geen bedenkingen als een definitieve verklaring van geen bedenkingen worden aangemerkt.

Het plan en de omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning is bedoeld voor de volgende activiteiten:

  • 1.

    het (ver)bouwen van een bouwwerk (artikel 2.1.1.a Wabo);

  • 2.

    het wijzigen/herstellen van een beschermd monument danwel het slopen van een beschermd monument (artikel 2.1.1.f Wabo);

  • 3.

    het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening (artikel 2.1.1.c Wabo).

Het plan bestaat uit de realisatie van een tuinzaal/serre met een terrasvlonder aan de achterzijde van de voorburcht. Onderdeel van het plan vormt tevens een gedeeltelijke uitkraging van de gracht ter plaatse van de nieuwe tuinzaal.

Inzage en raadplegen

De omgevingsvergunning, verklaring van geen bedenkingen en alle bijbehorende stukken liggen met ingang van 19 december 2019 conform afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht gedurende 6 weken ter inzage. De stukken kunnen worden ingezien in het gemeentehuis bij het Servicepunt Roerdalen en zijn tevens elektronisch te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder de codering: NL.IMRO.1669.OVHKB2019KASTEELN2-VG01.

Beroep

Beroep instellen kan gedurende 6 weken vanaf 19 december 2019. Beroep kan worden ingesteld door:

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp besluit kenbaar hebben gemaakt;

  • 2.

    iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het ontwerp besluit kenbaar te maken;

  • 3.

    iedere belanghebbende, voor zover beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht.

Een beroepschrift moet worden ingediend bij Rechtbank Limburg, t.a.v. Sector Bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Het instellen van beroep schorst de werking van de verleende vergunning niet.

Inwerkingtreding

De vergunning treedt in werking, daags na het aflopen van de beroepstermijn.

Voorlopige voorziening

Om de werking van het vergunning (van het onderdeel waartegen beroep wordt ingesteld) te schorsen kan een belanghebbende een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet u het spoedeisende belang aangeven. Ook bij een verzoek om een voorlopige voorziening wordt griffierecht in rekening gebracht.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Guusje Vosbeek van het team Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, telefoon: (0475) 538 888.

 

Naar boven