Uitgebreide procedure Schenk

Logo Alblasserdam

Besluit

Burgemeester en wethouders van Alblasserdam geven op basis van artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht kennis van het feit dat zij in het kader van de Wetalgemene bepalingen omgevingsrecht, een omgevingsvergunning aan Schenk Papendrecht B.V. hebben verlenen. Dit ten behoeve van de uitbreiding van haar bedrijfsactiviteiten aan het Nieuwland Parc 101, 112, 113, 399 en een ongenummerd perceel (aangrenzend aan deze percelen) te Alblasserdam. Het betreft de activiteiten milieu en het planologisch afwijken van het bestemmingsplan. Ten behoeve van dit voornemen heeft de gemeenteraad op 28 mei 2019 een (ontwerp)verklaring van geen bedenkingen afgegeven.

 

Tevens maken burgemeester en wethouders van Alblasserdam op basis van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij een wijzigingsplan Parapluherziening Geluid Aan de Noord – Alblasserdam vast hebben gesteld. het betreft een aanpassing van de verdeling van de geluidruimte. Deze de aangepaste geluidruimteverdeling is noodzakelijk ten behoeve van de genoemde uitbreiding van de activiteiten van Schenk Papendrecht B.V.

 

De gemeenteraad heeft op 28 mei 2019, op grond van de bevoegdheid neergelegd in artikel 3.30 van de Wro, besloten de coördinatieregeling van toepassing te verklaren op bovengenoemde besluitvorming ten behoeve van de uitbreiding van Schenk Papendrecht op het Nieuwland Parc.

 

De beschikking ten behoeve van de omgevingsvergunning alsmede het wijzigingsplan Parapluherziening Geluid Aan de Noord – Alblasserdam liggen van donderdag 19 december 2019 tot en met donderdag 30 januari 2020 ter inzage. De stukken kunnen worden ingezien (078-7706110 en 14078). De stukken zijn ook digitaal in te zien en te downloaden op www.alblasserdam.nl en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. (www.ruimtelijkeplannen.nl/NL.IMRO.0482.BPschenk104-vg01)

Beroep

Tijdens de periode van ter inzage ligging kunnen belanghebbende die tijdig een zienswijze naar voeren hebben gebracht, alsmede belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet hebben gedaan, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Het besluit treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Een beroepsschrift heeft geen schorsende werking. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

 

Alblasserdam, 18 december 2019

Burgemeester en wethouders van Alblasserdam

Naar boven