Gemeente Aalsmeer –Besluit tijdelijke omgevingsvergunning in afwijking van de bestemmingsplannen 'N201-zone’, ‘1e Herziening N201-zone’ en ‘Landelijk Gebied Oost’ voor het realiseren van een logiesvoorziening voor tijdelijke arbeidsmigranten op het perceel Thailandlaan 14a en 14b (voorheen Legmeerdijk 287) in Aalsmeer.

Logo Aalsmeer

Z18 -00 6642

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken bekend dat zij met toepassing van artikel 2.12 eerste lid, sub a, onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een tijdelijke omgevingsvergunning voor de termijn van 5 jaar hebben verleend voor het realiseren van een logiesvoorziening met bijbehorende parkeervoorzieningen in afwijking van de ter plaatse geldende bestemmingsplannen.

De afwijking van de ter plaatse geldende bestemmingsplannen zijn als volgt.

  • Gebruik als logiesvoorziening met bijbehorende parkeervoorzieningen ter plaatse van de bestemmingen ‘Uit te werken Bedrijfsdoeleinden’(UB) van het bestemmingsplan ‘N201-zone’ en de 1e herziening daarvan zijn niet toegestaan;

  • Gebruik van 8 parkeerplaatsen ten behoeve van de logiesvoorziening binnen de bestemming ‘Wonen’ van het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied Oost’ is niet toegestaan.

Ter inzagelegging

De omgevingsvergunning, de daarbij behorende ruimtelijke onderbouwing en de overige daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 14 december 2019 tot en met 24 januari 2020 op de volgende wijzen voor een ieder ter inzage:

  • in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0358.OIAVHB05xAB-VG01 en

  • via de gemeentelijke viewer RO-publiceer http://0358.ropubliceer.nl/;

  • in papieren vorm bij de balie Burgerzaken in het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1. De openingstijden van deze balie zijn: maandag t/m donderdag van 14.30-16.30 uur en vrijdag van 8.30 uur tot 10.30 uur.

  • de Balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1; aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur).

Beroep

Het instellen van beroep tegen het besluit om de omgevingsvergunning te verlenen is mogelijk van 14 december 2019 tot en met 24 januari 2020. Belanghebbenden die tegen het ontwerpbesluit tijdig zienswijzen hebben ingediend, of belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest eerder zienswijzen in te dienen, kunnen beroep instellen tegen de omgevingsvergunning bij de rechtbank Amsterdam (Sector Bestuursrecht, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam). Voor de behandeling van het beroepschrift en een eventueel verzoek om voorlopige voorziening bent u griffierecht verschuldigd.

Over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betaling kunt u contact opnemen met de rechtbank Amsterdam.

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit tot het verlenen van deze omgevingsvergunning is Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit brengt met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden worden aangevoerd.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens de voorzieningenrechter verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

Inwerkingtreding

Het besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven