Voorontwerp bestemmingsplan ‘Eelde – Landgoed Oosterbroek’

Logo Tynaarlo

 

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo maken bekend dat het voorontwerp bestemmingsplan ‘Eelde – Landgoed Oosterbroek’ wordt vrijgegeven voor inspraak.

 

Inhoud

Voorliggend bestemmingsplan zorgt voor een actuele planologische regeling voor het landgoed Oosterbroek in Eelde. Het landgoed was voorheen grotendeels in eigendom van Verslavingszorg Noord Nederland (VNN). Delen van het landgoed zijn de afgelopen jaren verkocht aan particulieren. Het landgoed is een grote landschappelijke en cultuurhistorische kwaliteit. Met een passende invulling van de panden op het landgoed is behoud van de landschappelijke en culturele waarden van het landgoed beter gewaarborgd. Met voorliggend bestemmingsplan worden in de regels een aantal ondergeschikte wijzigingen aangebracht. Hiermee ontstaat meer uniformiteit met andere bestemmingsplannen. Een aantal panden krijgt in dit bestemmingsplan een woonbestemming. Voor de overige gronden geldt dat de gewenste invulling in overeenstemming is met het geldende bestemmingsplan. Het plangebied van de op dit moment geldende bestemmingsplannen sluit niet naadloos op elkaar aan. Met voorliggend bestemmingsplan wordt dit hersteld.

 

M.e.r.-beoordeling

Voor deze ontwikkeling is een vormvrije m.e.r.-beoordeling opgesteld. Deze is als bijlage bij het voorontwerp bestemmingsplan gevoegd. Beschermde gebieden liggen op voldoende afstand van het plangebied en zijn hiervan gescheiden door bebouwing en infrastructuur. De nieuwe invulling leidt niet tot een verslechtering van de luchtkwaliteit. Gezien de aard van de ingrepen zijn geen negatieve effecten te verwachten.

 

Inzien van de stukken

Het voorontwerp bestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen met ingang van 13 december 2019 tijdens onze openingstijden gedurende zes weken (tot en met 23 januari 2020) ter inzage in het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 in Vries. Buiten de openingstijden is inzage van het voorontwerp bestemmingsplan na telefonische afspraak mogelijk.

 

Daarnaast kunt u het voorontwerp bestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt het plan raadplegen door bij het tabblad plannaam of -nummer de plancode in te vullen. Het plannummer is: NL.IMRO.1730.BPOosterbroekEelde-0201.

Wilt u reageren?

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, kan iedereen schriftelijk een inspraakreactie indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Tynaarlo, Postbus 5, 9480 AA te Vries. Ook bestaat de mogelijkheid om mondeling te reageren. Wij maken hiervoor graag een afspraak met u.

 

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via info@tynaarlo.nl of via telefoonnummer 0592-266 662.

Naar boven