Vastgesteld bestemmingsplan Klepel 4 en 6, Geldermalsen

Logo West Betuwe

Met ingang van donderdag 12 december 2019 ligt, op grond van artikel 3.8 Wro, bij het Klantencontactcentrum (op afspraak) op het gemeentehuis te Geldermalsen voor zes weken het ongewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Klepel 4 en 6 Geldermalsen” ter inzage. Tegen het ontwerp zijn geen zienswijzen ingediend. Het vaststellingsbesluit van 26 november 2019 maakt onderdeel uit van de planstukken.

De ter inzage gelegde stukken kunt u op afspraak in zien bij het Klantencontactcentrum op het gemeentehuis in Geldermalsen (adres: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen). Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). U kunt via (0344-) 579314 of info@odrivierenland.nl een afspraak maken. De planstukken zijn ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (via het adres of IDN nummer NL.IMRO.1960.GDMKlepel4en6-VSG1)

Toelichting op de planstukken

Het bestemmingsplan heeft tot doel de planologische basis te leggen om de pastoriewoning (bedrijfswoning) naar burgerwoning te wijzigen. De huidige bestemming “Maatschappelijk” op het perceel waar de pastoriewoning is gelegen zal worden gewijzigd naar “Wonen – dorpsbebouwing beeldbepalend 1”. De percelen waar het kerkgebouw en verenigingsgebouw is gelegen behoud de maatschappelijke bestemming, met dien verstande dat een bedrijfswoning wordt uitgesloten. Om dit mogelijk te maken was een bestemmingsplanherziening nodig.

Reageren

Gedurende de terinzage legging van de planstukken (t/m woensdag 22 januari 2020) kunnen belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij het college van B en W hebben ingediend, en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerp hebben ingediend, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Naar boven