Voorontwerpbestemmingsplan ‘Woongebied Ridderkerk’ ter inzage

Logo Ridderkerk

De gemeente Ridderkerk wil Slikkerveer, Ridderkerk-West, Ridderkerk-Oost en Drievliet in één nieuw bestemmingsplan samenbrengen. De bestaande plannen in deze gebieden zijn deels verouderd of deels vervangen door beheersverordeningen.

Door de bestaande bestemmingsplannen te combineren in één nieuw plan, is het mogelijk om vergelijkbare en eenduidige regels op te stellen: gebruiks- en bouwmogelijkheden in de woongebieden kunnen we daardoor op elkaar af stemmen. Hierdoor wordt in vergelijkbare situaties rechtsgelijkheid gecreëerd.

 

Voorontwerpbestemmingsplan vanaf 8 februari tot en met 21 maart ter inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan is via www.ridderkerk.nl te raadplegen of via www.ruimtelijkeplannen.nl (IMRO code: NL.IMRO.0597.BPRI2018Woongebied-VO01). Als u de stukken op papier wilt raadplegen kunt u een afspraak maken met het Servicecentrum via de website van de gemeente.

 

Inspraakreactie indienen

Op het voorontwerpbestemmingsplan kunt u een inspraakreactie indienen. Uw eventuele inspraakreactie kunt u sturen naar Bart Verhoeven via bart.verhoeven@bar-organisatie.nl. Ook kunt u uw inspraakreactie per brief insturen: Postbus 271, 2980 AG Ridderkerk. Vermeld bij uw inspraakreactie wel dat het om het voorontwerpbestemmingsplan ‘Woongebied Ridderkerk’ gaat. Let op, stuur uw inspraakreactie vóór 22 maart toe.

 

Inloopmiddag en -avond 27 februari

Op 27 februari bent u tussen 16.00 en 20.00 uur van harte welkom op de inloopmiddag/-avond. Deze inloop vindt plaats in het Forum van het gemeentehuis van Ridderkerk. Op de middag en avond kunt u binnenlopen wanneer u dat het beste uitkomt. U kunt terecht voor vragen en opmerkingen over het voorontwerpbestemmingsplan. Ook de wijkregisseurs zullen bij deze middag en avond aanwezig zijn. Ook aan hen kunt u uw vragen stellen.

 

Ridderkerk, 6 februari 2019

Naar boven