Omgevingsvergunning vervangende nieuwbouw bedrijfsgebouw en bedrijfswoning Keizersdijk 82 in Strijen

Logo Hoeksche Waard

Burgemeester en wethouders van gemeente Hoeksche Waard hebben op 19 november 2019 vergunning verleend voor vervangende nieuwbouw voor een fouragebedrijf aan de Keizersdijk 82 in Strijen. Deze vergunning is verleend met toepassing van artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

Inhoud en doel van de vergunning

Met de vergunning wordt vervangende nieuwbouw voor een fouragebedrijf mogelijk gemaakt. Het ontwerp van de vergunning heeft van 13 juli 2019 tot en met 23 augustus 2019 ter inzage gelegen. Tijdens deze periode konden zienswijzen worden ingediend. Er zijn geen zienswijzen ingediend. Het college heeft daarom besloten omgevingsvergunning te verlenen.

Vastgestelde hogere waarde geluid (Wet geluidhinder)

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de geluidsbelasting op de gevel van de bedrijfswoning niet voldoet aan de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder. De overschrijding wordt veroorzaakt door het verkeer op de Hoekseweg.

Het ontwerpbesluit hogere waarden heeft tegelijk met de ontwerp omgevingsvergunning ter inzage gelegen. Tegen dit ontwerpbesluit zijn geen zienswijzen ingediend. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom besloten om voor de te bouwen bedrijfswoning een hogere waarde geluid van 51 dB vast te stellen.

Ter inzage

De omgevingsvergunning en het besluit hogere waarde geluid met alle bijlagen kunt met ingang van 14 december 2019 tot 25 januari 2020 bekijken op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (onder de IMRO-code NL.IMRO.1963.OVKdijk82Str19-VG01).

Wanneer u de stukken in het gemeentehuis of een servicepunt wilt inzien adviseren wij u vooraf een afspraak te maken met team Omgeving, bereikbaar via telefoonnummer 14 0186.

Beroep indienen tegen de omgevingsvergunning

Tegen het besluit van het college om de omgevingsvergunning vast te stellen kan beroep worden ingediend. Een beroepschrift kan met ingang van 14 december 2019 tot 25 januari 2020 worden ingediend door een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbesluit in te dienen.

In het beroepschrift moeten in ieder geval de volgende gegevens vermeld worden:

  • 1.

    de naam en adres van de indiener;

  • 2.

    de datum waarop u de brief verzendt (de dagtekening);

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • 4.

    een kopie van het besluit;

  • 5.

    de reden waarom u in beroep gaat;

  • 6.

    een ondertekening met naam en handtekening.

 

Het beroepschrift kan worden gestuurd aan:

Rechtbank Rotterdam

Sector Bestuursrecht

Postbus 50951

3007 BM Rotterdam

 

Beroep indienen tegen het besluit hogere waarde geluid

Tegen het besluit van het college om hogere waarde geluid vast te stellen staat rechtstreeks beroep open bij de Raad van State. Een beroepschrift kan met ingang van 14 december 2019 tot 25 januari 2020 worden ingediend door een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbesluit in te dienen.

 

In het beroepschrift moeten in ieder geval de volgende gegevens vermeld worden:

  • 1.

    de naam en adres van de indiener;

  • 2.

    de datum waarop u de brief verzendt (de dagtekening);

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • 4.

    een kopie van het besluit;

  • 5.

    de reden waarom u in beroep gaat;

  • 6.

    een ondertekening met naam en handtekening.

 

Het beroepschrift kan worden gestuurd aan:

Raad van State

Afdeling Bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Mogelijkheid tot uitstellen van het in werking treden van de omgevingsvergunning en het besluit hogere waarde geluid via een voorlopige voorziening

De omgevingsvergunning en het besluit hogere waarde geluid treden in werking een dag nadat de beroepstermijn is verstreken. Om te voorkomen dat de omgevingsvergunning in werking treedt, kan een belanghebbende een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank. Om te voorkomen dat het besluit hogere grenswaarde in werking treedt, kan een belanghebbende een voorlopige voorziening vragen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Wanneer een belanghebbende gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indient, wordt de werking van de omgevingsvergunning of het besluit hogere grenswaarde opgeschort totdat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Vragen?

Voor vragen over deze omgevingsvergunning kunt u terecht bij Arianne Rotscheid-Terlaak via telefoonnummer 14 0186 of via e-mail arianne.rotscheid@gemeentehw.nl.

 

Naar boven